Aria: Een Revolutionaire Augmented Reality Spray Controller voor Graffiti Art

De toekomst van graffiti art is hier

Graffiti kunst wordt vaak negatief bekeken in de samenleving vanwege de associatie met vandalisme en schade aan eigendommen. Het project Aria heeft als doel om die negatieve connotaties te verminderen door gebruik te maken van virtuele wereld technologieën om graffiti kunst te creëren. Door de expressievorm te verplaatsen naar een digitale ruimte, wil het project de artistieke waarde van graffiti bevorderen en mogelijke juridische of sociale gevolgen van fysieke graffiti omzeilen.

Aria revolutioneert de traditionele graffiti ervaring door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mixed reality en NFT technologieën. Deze innovatieve spray paint controller stelt kunstenaars in staat om verbluffende 2D/3D graffiti kunst te creëren in een virtuele wereld, waardoor ze een eindeloos platform hebben om hun talent te tonen en hun visie tot leven te brengen. Voor kunstliefhebbers biedt Aria een AR-metaverse-Pokemon-Go-achtige ervaring, waarbij ze stedelijke omgevingen kunnen verkennen en kunst kunnen ontdekken via hun telefoon.

De Aria controller is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met AR-brillen. Om de controller te gebruiken, steek je eenvoudig je wijsvinger door de bovenste opening en druk je op de knop bovenop om te beginnen met sprayen. Om met de controller in augmented reality te interacteren, brengt de menuknop de gebruikersinterface naar voren, terwijl de scrollknoppen kunnen worden gebruikt om te schakelen tussen kleuren, spuitmondjes en formaten.

De Aria Controller is ontworpen als een draagbaar apparaat en meet 120 mm in hoogte en 38 mm in diameter. De transparante dop bovenop het apparaat heeft een handige opening met een breedte van 22 mm, die speciaal is ontworpen om comfortabel plaats te bieden aan een gemiddelde vinger.

Het exterieur van de Aria controller is ontworpen voor het proces van spuitgieten. Het onderste gedeelte is gemaakt van duurzaam, antracietzwart, spuitgegoten plastic, terwijl het bovenste gedeelte bestaat uit een even robuust maar doorschijnend plastic. Binnenin het apparaat bevindt zich een reeks componenten, waaronder gyroscopen, LED-buizen, batterijen, een gedrukte schakeling en modules voor zowel WiFi- als Bluetooth-connectiviteit. Bovendien is de controller voorzien van piëzo-elektrische actuatoren die nauwkeurige, tastbare feedback aan de gebruiker geven en hun algehele ervaring verbeteren.

Het project Aria begon in juni 2022 in de San Francisco Bay Area en werd in ongeveer 4 weken voltooid. Tijdens het ontwerpproces is uitgebreid onderzoek gedaan naar augmented reality-technologie en graffiti kunst. Interviews werden gehouden met mensen die ervaring hadden met augmented reality en professionals in het veld van graffiti kunst om inzichten te verkrijgen. Daarnaast werd een analyse uitgevoerd van bestaande producten op de markt op het gebied van augmented en virtual reality om mogelijke lacunes en innovatiekansen te identificeren. Op basis van dit onderzoek werd een specifiek aandachtsgebied geïdentificeerd: het creëren van een controller die is ontworpen voor het spuiten van verf in augmented reality en die een tastbare en intuïtieve gebruikerservaring biedt.

Aria heeft twee belangrijke uitdagingen overwonnen. Ten eerste was er de uitdaging om een vorm te creëren die de esthetiek van een technisch object combineert met de dynamiek van het spuiten van verf. Hierbij werd rekening gehouden met factoren zoals vorm, kleur en materialen om een product te creëren dat vorm en functie in balans brengt.

Ten tweede was er de uitdaging om een meeslepende gebruikerservaring te ontwerpen die zowel de fysieke buitenomgeving als de virtuele digitale ruimte omvatte. Dit vereiste een zorgvuldige planning van hoe gebruikers zouden interacteren met de controller in de echte wereld, evenals hoe ze digitale kunst zouden creëren en manipuleren in de augmented reality-omgeving.

Aria is een baanbrekende innovatie die de wereld van graffiti art transformeert. Met zijn geavanceerde technologieën en unieke functionaliteiten opent Aria nieuwe mogelijkheden voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Het biedt een platform voor grenzeloze creativiteit en een meeslepende ervaring die de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld vervaagt.

Aria heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in 2023. Deze prijs beloont ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. Met zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden laat Aria een opmerkelijk niveau van excellentie zien en roept het positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Afbeeldingen: Alle afbeeldingen zijn gemaakt door Shubhangi Chuhadia.

Auteursrecht: Alle rechten behoren toe aan Shubhangi Chuhadia, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shubhangi Chuhadia
Afbeeldingscredits: All images by Shubhangi Chuhadia
Projectteamleden: Shubhangi Chuhadia
Projectnaam: Aria
Projectklant: Shubhangi Chuhadia


Aria IMG #2
Aria IMG #3
Aria IMG #4
Aria IMG #5
Aria IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp