Positieve Visie Centrum: Een Nieuwe Benadering van Gezondheidszorg

SDG Strategico Design Group creëert een unieke gezondheidsfaciliteit die de manier waarop geneeskunde wordt beoefend en geleverd, herdefinieert

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken; het omvat volledige fysieke, mentale en sociale welzijn. Het Positieve Visie Centrum in Mexico, ontworpen door SDG Strategico Design Group, is een innovatieve gezondheidsfaciliteit die deze uitgebreide definitie van gezondheid omarmt en integreert in zijn ontwerp.

De inspiratie voor het Positieve Visie Centrum komt voort uit het concept van Positieve Gezondheid, dat zes positieve levensstijlfactoren benadrukt die een goede gezondheid bevorderen: lichamelijke functie, zingeving, mentale gezondheid, dagelijks functioneren, participatie en kwaliteit van leven. Door patiënten te stimuleren om zoveel mogelijk zelf de regie over hun gezondheid te nemen, bevordert Positieve Gezondheid een positieve kijk op welzijn.

Uniek aan het Positieve Visie Centrum is de integratie van biophilic design, met meer dan 30 gezondheidsbevorderende planten die de luchtkwaliteit op natuurlijke wijze zuiveren en verbeteren. De lay-out is ergonomisch, wat zorgt voor vloeiende en onbelemmerde beweging voor zowel patiënten als artsen. Het Future Hallway, een uniek kenmerk van het centrum, transformeert de geest van patiënten door informatie en streeft ernaar hun gezondheid en levensstijl te verbeteren.

De realisatie van het ontwerp is een combinatie van natuurlijke en futuristische elementen. Het gebruik van puur materiaal zoals hout, gecombineerd met futuristische details, creëert een boeiende sfeer die patiënten naar een nieuwe realiteit transporteert. Daarnaast is er bijzondere aandacht besteed aan de verlichting, die specifiek is ontworpen voor elke ruimte en behoefte, om zo een gastvrije en comfortabele omgeving voor zowel patiënten als artsen te creëren.

Het project, dat begon in januari 2020 en eindigde in april 2020 in Guadalajara, Jalisco, Mexico, transformeerde een oogheelkundig kantoor van een stressvolle omgeving naar een volledig organische sfeer van harmonie. Een van de grootste uitdagingen was het starten van het project in het Covid-19 tijdperk, waarbij een ruimte moest worden ontworpen die veilig was voor patiënten, artsen en kantoormedewerkers.

Deze innovatieve benadering van gezondheidszorg heeft niet onopgemerkt gebleven. Het Positieve Visie Centrum werd bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met het Positieve Visie Centrum heeft SDG Strategico Design Group een nieuwe standaard gezet voor gezondheidsfaciliteiten. Door de principes van Positieve Gezondheid te omarmen, hebben ze een ruimte gecreëerd die harmonie, evenwicht en welzijn bevordert voor zowel patiënten als artsen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SDG Strategico Design Group- MBO Arquite
Afbeeldingscredits: Photographer Alvaro Ochoa
Projectteamleden: Creative Director: Montserrat Esparza Designer: Fernanda Arévalo Designer: Alejandra Mexia Graphic designer: Tania Ehrsam Architect: Alvaro Ochoa
Projectnaam: Positive Vision Center
Projectklant: SDG Strategico Design Group- MBO Arquite


Positive Vision Center IMG #2
Positive Vision Center IMG #3
Positive Vision Center IMG #4
Positive Vision Center IMG #5
Positive Vision Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp