Ink Highlight: Een Uniek Residentieel Ontwerp

Een ontwerp van Kan Shih Ming

Door de balkonramen sijpelt daglicht de kamer binnen, de helderheid ervan golft mee met de dag. Dit daglicht voegt een gladde witte waas toe aan de ruimte, en de schemering van de woonkamer lijkt op lichtgrijze inkt die in de lucht vervaagt, waardoor er een gelaagdheid van kleurharmonie ontstaat.

Het ontwerpconcept van dit standaard stedelijke moderne huis legt de nadruk op optimale ruimteverdeling voor familie-interactie en samenhang, waardoor gezinsleden gemakkelijk en comfortabel kunnen samenkomen. Functionaliteit staat voorop en vervolgens wordt esthetiek zorgvuldig overwogen om de ruimtelijke behoeften en visuele beleving van de eigenaar in balans te brengen.

Het belangrijkste kenmerk van het ontwerp is de "Italiaanse dunne tegels" met inktmotieven op het paneel van de eettafel. De inktmotieven worden voortgezet met de beige stenen tv-wand en natuurlijke patroonbehangsels worden gebruikt om de algehele consistentie te behouden.

De openbare ruimte is het middelpunt van het ontwerp en bestaat uit een grote functionele ruimte die dient als eettafel, centraal eiland en bar. Visueel gezien bestaat het hele oppervlak van de grote eettafel uit een Italiaans marmeren paneel met een inktlandschap dat parallel loopt aan de bijbehorende plafondbalken die bedekt zijn met zwarte spiegels. De inktlandschaptextuur strekt zich uit van het oppervlak tot aan de L-vormige tafelpoten aan de zijkant. Dit verhoogt de ervaring van de hele openbare ruimte.

De kleurenpalet is gericht op wit en wordt verfraaid met verschillende grijstinten om een visuele proportie van gewicht te benadrukken. De warmte van houten materialen balanceert de scherpte van de zwarte en grijze tinten. Materialen zoals de metalen lampen en de plafondafwerkingsband worden gebruikt om de moderne ruimte tot leven te brengen.

De oorspronkelijke structuur heeft een indeling bestaande uit balken en kolommen op de hoeken, zoals de veranda, keukeningang, vensterbanken en het bedbordgebied in de kamers. Deze onregelmatige structuren zijn herschikt om plaats te bieden aan schoenenkasten in de veranda, opbergkasten in de keuken, een schakelkast voor de airconditioner, een scheidingswand voor de inloopkast en een nachtkastje. Door de hoekruimtes een nieuwe functie te geven, wordt een efficiënte verdeling bereikt en worden ruimtelijke tekortkomingen vermeden.

De ontwerper drukt de kunstzinnigheid uit die hij wil overbrengen door middel van de meerlaagse interface die wordt gegenereerd in de ruimtelijke omgeving door de bewegende lijnen van het thuisspel. Het residentiële veld begint bij de entree en leidt tot een reeks bewegende lijnen, waarmee de sfeer van het verhaal wordt gestart en de laag-op-laag-interfacebotsingsrelatie wordt betreden om esthetisch denken te genereren. De continue gevelprestatie, spiegelreflectie en decoratie in de ruimte zullen een reeks lijnen, blokoppervlakken, ruimte en de relatie tussen mensen integreren.

Fotograaf: Blake Wang

Intellectueel eigendom: KAN SHIH MING, 2019

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor vervulling en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KAN, SHIH MING
Afbeeldingscredits: Photographer: Blake Wang
Projectteamleden: Kan Shih Ming
Projectnaam: Ink Highlight
Projectklant: KAN, SHIH MING


Ink Highlight IMG #2
Ink Highlight IMG #3
Ink Highlight IMG #4
Ink Highlight IMG #5
Ink Highlight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp