Nacht van de Stad: Een Nieuwe Dimensie van Nachtleven

Jeffrey Zee's baanbrekende ontwerp verandert de nachtclubervaring

In een tijd waarin het nachtleven zich opnieuw moet uitvinden, brengt Jeffrey Zee's 'Nacht van de Stad' een revolutionaire benadering van het concept van een nachtclub. Geïnspireerd door astrale reizen en alternatieve realiteiten, is dit project een samensmelting van fysieke en virtuele dimensies, gerealiseerd door middel van geavanceerde technologieën.

Gelegen in het centrum van Hangzhou, ook wel bekend als de technologiehub van China, combineert Nacht van de Stad (NOC) verschillende ontwerp- en bouwtechnologieën, artistieke uitdrukkingen en multidisciplinaire samenwerkingen om transcendente ervaringen te creëren binnen de 6.364 vierkante meter grote locatie. De 46 royale, avant-garde privékamers combineren live DJ, karaoke, gaming, dineren en optredens, allemaal binnen de privacy en veiligheid van individuele kamers; een cruciale ontwerpoverweging voor het post-pandemische tijdperk.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de integratie van licht- en visuele technologieën zoals kinetische lichtstructuren in staal, op maat gemaakte 3D gebogen LED-panelen, LED-transparante schermen, volledig spectrum programmeerbare LED-lichtstrips, high-resolution projectoren, op maat gemaakte visuele kunstinhoud voor individuele kamers. De belangrijkste bouwmaterialen omvatten GRG glasversterkt gips, metallic en getextureerde verf, gemarmerde vloeren, metalen gaas, geperforeerde stalen panelen, op maat gemaakte keramische tegels, achterkant geschilderde gehard glazen panelen, tweerichtingsspiegel, enz.

De ontwerpfase van NOC begon in oktober 2020 in Shanghai. De bouw in Hangzhou begon in april 2021 en werd voltooid en opengesteld voor het publiek in juni 2022. Door de curvilinaire esthetiek van het ontwerp nam het project verschillende uitdagingen aan tijdens de ontwerp- en bouwfases. Testen van componenten en prototypes van kinetisch-elektrische systemen werden uitgevoerd om de productieprecisie en veiligheid te garanderen.

Als resultaat van het uitgebreide onderzoek en de nauwe samenwerking tussen het klantenteam, verschillende consultants en het bouwteam, werd het ambitieuze project met succes voltooid. Het resultaat is een futuristische, surrealistische en meeslepende nachtclubervaring die de grenzen van technologie en interieurontwerp verlegt.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Nacht van de Stad werd bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jeffrey Zee
Afbeeldingscredits: Jeffrey Zee
Projectteamleden: Jeffrey Zee
Projectnaam: Night of City
Projectklant: Jeffrey Zee


Night of City IMG #2
Night of City IMG #3
Night of City IMG #4
Night of City IMG #5
Night of City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp