Modulabs: Een Visuele Identiteit die Groei en Innovatie Belichaamt

Ontworpen door Wonseon Yu en Yoonhee Jeong, belichaamt Modulabs' visuele identiteitssysteem de waarden van groei, co-prosperiteit en uitdaging.

Modulabs, een onderzoekscommunity die groei, co-prosperiteit en uitdaging bevordert, heeft een uniek visueel identiteitssysteem ontworpen dat deze waarden weerspiegelt. Het systeem is ontworpen om leden te inspireren en in staat te stellen om gedurfde stappen te zetten in de richting van het realiseren van hun ware potentieel.

De visuele identiteit van Modulabs is een weerspiegeling van haar waarden, waaronder innovatie, experimentatie en leren. De "Next step forward tomorrow" regel inspireert tot continue vooruitgang en onbegrensde potentieel. De co-prosperiteit wordt benadrukt door het collaboratieve karakter van het nieuwe lettertype, wat een culturele fit binnen de gemeenschap creëert. De unieke vorm van het lettertype weerspiegelt de waarde van uitdaging, en moedigt risiconeming en verkenning van nieuwe grenzen aan.

De identiteit van Modulabs is gebouwd met een speciaal variabel lettertype. Het heeft een enkele "Growth" as, die 300 stappen heeft om allerlei verschillende vormen te uiten terwijl de ervaring groeit. Elk letter is zorgvuldig getekend om een humanistische vibe te geven in plaats van geometrische vormen te genereren. De letters zijn ontworpen om bij de eerste aanblik wiebelig te zijn, om te laten zien dat de gemeenschap niet gaat over het maken van perfecte resultaten, maar meer over actie en avontuur.

De leden van Modulabs kunnen gemakkelijk in lijn komen met de toon van de identiteit door het lettertype te gebruiken. Er zijn ook enkele interne tools geïntegreerd om namen van communityleden gemakkelijk te creëren voor degenen die geen ontwerpers zijn. Het project begon in september 2022 in Seoul en eindigde in november 2022. Het rebranding proces moest snel en eenvoudig zijn omdat er slechts twee grafische ontwerpers voor het hele bedrijf werkten.

Er werd uitgebreid onderzoek gedaan, inclusief enquêtes en interviews, om de leden te begrijpen. De kernwaarden en missie werden geïdentificeerd en vertaald in trefwoorden die het nieuwe identiteitssysteem hebben geleid. Moodboards hielpen bij het experimenteren met verschillende looks, resulterend in een ontwerp dat de unieke filosofieën weerspiegelt. De doordachte aanpak creëerde een visuele identiteit die innovatie en leren bevordert, en echt onze gemeenschap vertegenwoordigt.

Het ontwikkelen van de nieuwe visuele identiteit van Modulabs was een uitdaging, omdat de gemeenschap overtuigd moest worden om een logo zonder symbool te omarmen. Er werden voorbeelden getoond van hoe het systeem uitgebreid kon worden gebruikt en er werd een jingle gecreëerd om de veelzijdigheid ervan te demonstreren. De toewijding aan transparantie en inclusiviteit hielp bij het creëren van een visuele identiteit die de waarden op een dynamische en aanpasbare manier vertegenwoordigt. Het resultaat bevordert een cultuur van innovatie en leren, en de gemeenschap is trots om het nieuwe visuele identiteitssysteem te omarmen.

Modulabs' visuele identiteitssysteem heeft de Iron A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken van de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wonseon Yu
Afbeeldingscredits: Wonseon Yu
Projectteamleden: Creative Director: Wonseon Yu Designer: Yoonhee Jeong
Projectnaam: Modulabs
Projectklant: Wonseon Yu


Modulabs IMG #2
Modulabs IMG #3
Modulabs IMG #4
Modulabs IMG #5
Modulabs IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp