Residentieel Ontwerp: Een Passende Leegte voor Uitbreiding

Een Ontwerp van Zhen-Xi Pang en Yun-Ting Wu

Inleiding

Dit residentiële ontwerp, gelegen in Neihu, Taiwan, is geïnspireerd door de combinatie van de persoonlijkheid van de eigenaar, de stijl van deze woonwijk en de kenmerken van Neihu zelf.

De kracht van dit ontwerp ligt in het creëren van een passende leegte voor uitbreiding. Lezen, theeceremonies en muziek zijn dagelijkse activiteiten voor de bewoners van dit huis. De interne leegte is een verlengstuk van het ontwerpconcept van deze woonwijk, waarin het prachtige zonlicht en de rust samenkomen in deze woning. De tatami-kamer is de sleutel tot deze ruimte. Met glazen vouwdeuren en een laag tafeltje wordt de eetkamer verbonden met de woonkamer, waardoor het gevoel van openheid wordt vergroot. Dit zorgt voor een diepgaande combinatie van een frisse visuele ervaring en de levensobservatie van de eigenaar, waarbij de dynamiek van de leegte wordt uitgedrukt.

Het ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen, waaronder marmeren vloeren, glazen vouwdeuren, lage tafels en roestvrij staal.

Dit ontwerp is gerealiseerd door Zhen-Xi Pang en Yun-Ting Wu, die hebben samengewerkt om de visie van de eigenaar tot leven te brengen.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Dit residentiële ontwerp is een perfect voorbeeld van hoe een passende leegte kan leiden tot een harmonieuze en functionele leefruimte. Het combineert esthetiek, functionaliteit en de unieke behoeften van de bewoners op een elegante manier. Met zijn bekroonde ontwerp verdient dit project zeker erkenning en bewondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zheng Xi Pang, Yun Ting Wu
Afbeeldingscredits: Zheng Xi Pang, Yun Ting Wu
Projectteamleden: ZHEN-XI,PANG YUN-TING,WU
Projectnaam: Appropriate Blank
Projectklant: Zheng Xi Pang, Yun Ting Wu


Appropriate Blank IMG #2
Appropriate Blank IMG #3
Appropriate Blank IMG #4
Appropriate Blank IMG #5
Appropriate Blank IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp