Citra: Een Uniek Minimalistisch Huis Geïnspireerd op Indonesische Schoonheid

Een Minimalistisch Thuis met een Indonesische Twist

Als een interieurontwerp- en interieurarchitectuurbedrijf laten Juan Farell Haryanto en Ie Ie Han zich inspireren door de schoonheid en cultuur van Indonesië. Ze geloven dat het integreren van elementen van traditioneel Indonesisch design in een minimalistisch luxueus huis de interieurkwaliteit van een ruimte kan verhogen. Indonesisch design staat bekend om zijn rijke texturen, natuurlijke materialen en ingewikkelde details, die allemaal kunnen worden geïntegreerd in een minimalistische esthetiek om een unieke en opvallende uitstraling te creëren.

Het ontwerpconcept voor dit project is gebaseerd op het principe van "less is more". Door te focussen op eenvoud, functionaliteit en het gebruik van lokale materialen, streven de ontwerpers naar een serene en rustgevende sfeer. De kleurenpalet van dit unieke minimalistische Indonesische interieur is beperkt tot tinten zoals bruin, grijs en zwart.

Het minimalistische huis is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen en technieken. De afwerking is minimalistisch en gebruikt hoogdruk laminaat. Het meubilair is op maat gemaakt en gecombineerd met eigen ontworpen losse meubelstukken.

De ontwerpers hebben ook rekening gehouden met de functionaliteit van het huis. De kasten zijn ontworpen om de ruimte optimaal te benutten en de kamer opgeruimd te houden. Spiegels worden gebruikt om de kamer groter te laten lijken dan deze werkelijk is.

Het project begon in mei 2022 en werd in december 2022 voltooid. Het werd tentoongesteld tijdens een lokale prijsuitreiking in Jakarta, Indonesië.

Onderzoek heeft aangetoond dat minimalistische interieurs een positieve invloed kunnen hebben op de mentale gezondheid en het welzijn. Door rommel te verminderen en de visuele omgeving te vereenvoudigen, kunnen minimalistische ontwerpen een rustgevende en stressvrije sfeer creëren. Daarnaast biedt een minimalistisch huis praktische voordelen, zoals een gemakkelijkere schoonmaak en onderhoud. Het gebruik van lokale materialen heeft ook meerdere voordelen, zoals het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het verminderen van de milieueffecten van het sourcen van materialen uit verre locaties.

Het minimalistische luxueuze huis is een combinatie van eenvoudig, strak design en hoogwaardige materialen. Het is zorgvuldig samengesteld met meubels en decoratieve items die zowel functioneel als mooi zijn. Het ontwerp is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van Indonesië en straalt een natuurlijke, luxueuze uitstraling uit.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Juan Farell Haryanto
Afbeeldingscredits: Juan Farell Haryanto
Projectteamleden: Ie Ie Han Ira Harjanto Natalie Hendy Haryanto Rachel Immanuel
Projectnaam: Citra
Projectklant: Juan Farell Haryanto


Citra IMG #2
Citra IMG #3
Citra IMG #4
Citra IMG #5
Citra IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp