Licht en Schaduw: Een Uniek Residentieel Ontwerp

Een meesterwerk van Sung Hsing Lee

Inleiding

Dit artikel presenteert een opmerkelijk residentieel ontwerp genaamd "Licht en Schaduw", gemaakt door de getalenteerde ontwerper Sung Hsing Lee. Het project is geïnspireerd op de warme en informele Amerikaanse stijl en biedt een unieke combinatie van functionaliteit en esthetiek. Met aandacht voor licht, ventilatie en landschap, creëert dit ontwerp een naadloze verbinding tussen binnen en buiten.

Ontwerper Sung Hsing Lee heeft het concept van een open ruimte omarmd om visuele doorzichtigheid en lichtdoorstroming te behouden. Door het gebruik van meerdere boogdeuren worden de belangrijkste functies van elke ruimte gedefinieerd. Dit resulteert in een progressief niveau, vergelijkbaar met een binnenplaats, en gelaagde frames die een focus-effect creëren. Hierdoor volgt de ruimte het spel van licht en schaduw.

Het "Licht en Schaduw" ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals houtfineer, tegels, steenafwerking en houten vloeren. Deze materialen dragen bij aan de verfijnde uitstraling van het interieur.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 562 vierkante meter is dit ontwerp verdeeld over twee verdiepingen. De eerste verdieping omvat een entreegebied, woonkamer, eetkamer, keuken, hoofdslaapkamer, ouderlijke slaapkamer, logeerkamer en vier badkamers. Op de tweede verdieping bevinden zich twee woonkamers, een bar, een kleedkamer, een slaapgedeelte en een badkamer.

Het "Licht en Schaduw" ontwerp bevordert interactie tussen mensen door de grenzen tussen verschillende ruimtes te vervagen. De entreezone en de openbare binnenruimte, de woonkamer en de eetkamer, en de woonkamer en de buitenruimte zijn zorgvuldig ontworpen om lucht en licht vrij te laten stromen. Dit creëert een harmonieuze omgeving waarin mensen met elkaar kunnen communiceren.

Dit prachtige ontwerp is gerealiseerd in Taichung City, Taiwan en werd in augustus 2019 voltooid. Het is het resultaat van uitgebreid onderzoek en creatieve oplossingen. De integratie van gebogen trappen, een hoogwaardige entree, eenvoudige en elegante lijnelementen en een televisiewand in de vorm van een open haard, draagt bij aan de Amerikaanse stijl die de klanten verlangden.

Het "Licht en Schaduw" ontwerp heeft een aantal uitdagingen overwonnen, met name op het gebied van materiaalgebruik. Het interieur moest bestand zijn tegen de vochtige klimatologische omstandigheden in Taiwan. Speciale aandacht moest worden besteed aan de thermische uitzetting en samentrekking van de materialen om vervorming in de toekomst te voorkomen.

Het "Licht en Schaduw" ontwerp is een ware blikvanger en een voorbeeld van uitmuntendheid in residentieel ontwerp. Het is dan ook geen verrassing dat dit project de Iron A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Dit ontwerp wordt erkend voor zijn innovatie, functionaliteit en esthetische waarde.

Met "Licht en Schaduw" heeft Sung Hsing Lee een meesterwerk gecreëerd dat de essentie van de Amerikaanse stijl vastlegt en tegelijkertijd een harmonieuze leefomgeving biedt. Dit ontwerp is een inspiratie voor liefhebbers van architectuur en design over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sung Hsing Lee
Afbeeldingscredits: Chris Fan
Projectteamleden: Sung Hsing Lee Yi Chun Du
Projectnaam: Light and Shadow
Projectklant: Sung Hsing Lee


Light and Shadow IMG #2
Light and Shadow IMG #3
Light and Shadow IMG #4
Light and Shadow IMG #5
Light and Shadow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp