Frame of Color: Een Uniek Ontwerp dat Ruimte en Kleur Combineert

Een Meesterwerk van Wen-Chau Chen

Inleiding:

De trend van de ruimte is al sinds 1967 in opkomst, en ontwerper Wen-Chau Chen heeft deze inspiratie gebruikt om een uniek en levendig ontwerp te creëren. Met behulp van de concepten van de ruimte pop art uit de jaren 70 en een gedurfde kleurenpalet, heeft Chen een meesterwerk gecreëerd dat de aandacht trekt en de verbeelding prikkelt. In dit artikel zullen we de unieke eigenschappen, de technologie achter de realisatie en de uitdagingen die zijn overwonnen voor dit ontwerp bespreken.

Body:

Chen heeft de frame van het meubilair omlijnd met kleurblokken, waardoor een opvallend visueel effect ontstaat. In de openbare ruimtes, zoals de eetkamer en de woonkamer, heeft de ontwerper gebruik gemaakt van zwarte, gele en blauwe valchromat als de belangrijkste visuele elementen. Door enkele lege ruimtes over te laten, wordt de focus gelegd op het meubilair en wordt het thema van de ruimte benadrukt. Het zwevende ontwerp plaatst het schilderij in het midden van de ruimte, waardoor het een echte blikvanger wordt. De keukeneiland is verbonden met de vloer door middel van witte kleur, terwijl de eettafel in het zwart is gehouden, wat overeenkomt met de manier waarop het schilderij is opgehangen.

Voor de realisatie van het ontwerp heeft Chen gekozen voor het gebruik van valchromat, een materiaal dat gemakkelijk te bewerken is en een gebogen vorm kan behouden. Daarnaast is er gebruik gemaakt van naadloze vloeren en is het huis volledig wit geschilderd om de hoofdkleur en het klassieke meubilair naar voren te laten komen. De entree is voorzien van helder marmer als omlijsting, wat zorgt voor een contrast met de matte vloer en een thema creëert.

Om de kleur van het meubilair naar voren te laten komen, heeft Chen de muren en het plafond als prioriteit behandeld. De gevel die aansluit op het plafond heeft een gebogen vorm om consistentie te behouden, evenals een dubbel plafond. Om de ruimte er wit en ruim uit te laten zien, heeft de ontwerper ornamenten gebruikt om de verschillende gebieden te onderscheiden, waardoor de consistentie met het schilderij behouden blijft en de ruimte groter lijkt.

De uitdaging bij dit ontwerp was om de klassieke meubels, die het hoofdthema vormen, te combineren met de gebogen vormen en kleurblokken. Na het voltooien van het concept moesten geschikte meubelstukken worden gevonden om de ruimte tot leven te brengen. Chen koos daarom voor de gebogen vormen en de levendige kleuren uit de ruimte pop art van de jaren 70 als het belangrijkste visuele thema. Hierbij werden kopieën en replica's vermeden, om de uniciteit van het ontwerp te waarborgen.

Conclusie:

Frame of Color is een uniek ontwerp dat de concepten van de ruimte pop art uit de jaren 70 combineert met levendige kleuren en gedurfde vormen. Wen-Chau Chen heeft met dit ontwerp een meesterwerk gecreëerd dat de aandacht trekt en de verbeelding prikkelt. Door het gebruik van valchromat en naadloze vloeren, evenals het creëren van contrasten tussen kleuren en texturen, heeft Chen een ruimte gecreëerd die zowel modern als tijdloos is. Frame of Color is een ware blikvanger en een inspiratie voor liefhebbers van kunst, design en innovatie.

Afbeelding Credits: Mid20th Kiosk

Awards en Erkenning: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen-Chau Chen
Afbeeldingscredits: Mid20th Kiosk
Projectteamleden: Wen-Chau Chen
Projectnaam: Frame of Color
Projectklant: Wen-Chau Chen


Frame of Color IMG #2
Frame of Color IMG #3
Frame of Color IMG #4
Frame of Color IMG #5
Frame of Color IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp