De Kunst van Wijn: Pazhu Winery

Een Tibetaanse Ervaring in Elke Fles

Ontdek de unieke fusie van cultuur en natuur in de Pazhu Winery, een meesterwerk van ontwerper Yanhui Zhang, die de essentie van Tibet in wijn verpakt.

De Pazhu Winery is niet zomaar een wijnhuis; het is een ode aan de rijke Tibetaanse cultuur en de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio. Ontwerper Yanhui Zhang heeft met zorg en precisie een verpakking gecreëerd die zowel de geest als het oog streelt. Het ontwerp is geïnspireerd door het majestueuze Potala Paleis, een symbool van Tibet, en weerspiegelt de lokale identiteit door middel van kleur en vorm.

De Pazhu Winery onderscheidt zich door de integratie van lokale patronen van goede wensen, afbeeldingen van inheemse dieren en besneeuwde bergtoppen. Deze elementen worden gecombineerd met de unieke lokale architectuur en etnische kleuren, waardoor het product een tastbare weergave wordt van de regionale kenmerken en nationale cultuur van Tibet.

De realisatie van dit design maakt gebruik van geavanceerde technieken, zoals negenkleuren UV-druk op PET-etiketten. De groeiende druiven en de spirituele dieren worden afgebeeld in de unieke lokale schilderstijl, wat de uitstekende omgeving van de wijngaard benadrukt. Elk detail, van de symbolen van voorspoed tot de kleurrijke gebedsvlaggen op de fles, draagt bij aan de lokale uitstraling van het product.

De technische specificaties van de Pazhu Winery zijn indrukwekkend, met een geschenkdoos van 112mm bij 112mm bij 380mm en een fles met een diameter van 52mm en een hoogte van 350mm. Het ontwerpteam, geleid door Zhang Yanhui en ondersteund door Xia Ling, Zhou Xiaoli, Zhang YuXuan en Cheng Lianfang, heeft een product gecreëerd dat zowel esthetisch als functioneel is.

De interactie met het ontwerp van de Pazhu Winery is een ervaring op zich. Bij het openen van de doos onthult zich een beeld van omsloten bergen, en bij het uitnemen van de fles ontstaat een gevoel van over de hoge bergen vliegen. De unieke patronen en afbeeldingen maken het product niet alleen nieuw en verzamelbaar, maar ook een uitstekende keuze voor geschenken en toeristische aandenkens.

De ontwerpuitdagingen waren niet gering, gezien de extreme hoogte en het koude klimaat van Tibet. Het team moest zich snel aanpassen om een verpakking te creëren die recht doet aan het product. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de geografische omgeving weerspiegelt, maar ook de diepe lokale culturele erfenis.

De Pazhu Winery is terecht bekroond met de Iron A' Packaging Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs bevestigt de toewijding van het ontwerpteam aan het creëren van een product dat bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pufine Creative
Afbeeldingscredits: Pufine Creative
Projectteamleden: Creative Director: Zhang Yanhui Creative Director: Xia Ling Process Director: Zhou Xiaoli, Zhang YuXuan Designer: Cheng Lianfang
Projectnaam: Pazhu Winery
Projectklant: Wuhan PUFINE Creative Technology Co., Ltd.


Pazhu Winery IMG #2
Pazhu Winery IMG #3
Pazhu Winery IMG #4
Pazhu Winery IMG #5
Pazhu Winery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp