Green Light Tea Garden: Duurzame Verpakking voor Milieubewuste Theeliefhebbers

Een Innovatieve Benadering van Theeverpakking

Green Light Tea Garden is een theetuin gelegen in het bovenste gedeelte van het Feicui Reservoir, waar de Beishi Rivier ontspringt in Pinglin, Taiwan. De oprichter gebruikt organische planten en inheemse soorten om het natuurlijke milieu te beschermen en te bevorderen. Om de geest van milieubescherming te weerspiegelen, is het papier dat gebruikt wordt voor de verpakking gemaakt van gerecycled theezakjespapier en theeresten.

De verpakkingsmaterialen zijn ontworpen met het oog op het beschermen van het milieu en inheemse soorten. Ze zijn gemaakt van gebruikte theeresten en theezakjespapier. De illustratietechniek combineert de vier wezens in Pinglin (de Collared Owlet, Formosan muntjac, Lophura swinhoii en de Emerald green tree frog) en integreert ze in de lokale omgeving (Wolken, Bergen, Bos, Water). De verpakking wordt uiteindelijk bedrukt met milieuvriendelijke inkt, waardoor het gevoel van symbiose tussen wereld en natuur ontstaat.

De productie van de verpakking maakt gebruik van theeresten om het verpakkingsmateriaal te maken. Het productieproces moet gefilterde theeresten en handgemaakt papier integreren. Vervolgens wordt er met milieuvriendelijke inkt op het handgemaakte papier met lange vezels gedrukt, in overeenstemming met de geest van milieubescherming.

De Green Light Tea Garden verpakking bestaat uit een cadeauverpakking met een breedte van 246 mm, een diepte van 256 mm en een hoogte van 100 mm, en een zakje met een breedte van 94 mm en een hoogte van 103 mm. Het papier dat gebruikt wordt is gemaakt van theerestenpapier en graanpapier.

De Green Light Tea Garden verpakking is ontworpen door Ren Huang Fang, in samenwerking met Pang Chih Sung als ontwerper en Chiu Li Chi als illustrator. Het project werd voltooid in mei 2020 en tentoongesteld in Pinglin, Taiwan in juli 2020.

De oprichter van Green Light Tea Garden promoot de geest van milieubescherming door het gebruik van organische planten en inheemse soorten. Door middel van het verpakkingsontwerp wordt iedereen geïnformeerd over het belang van organische thee voor het zorgen voor het milieu.

Het ontwerp van Green Light Tea Garden is bekroond met de Golden A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen. Ze belichamen buitengewone excellentie en hebben een significante impact op de wereld met hun wenselijke eigenschappen.

Green Light Tea Garden is een inspirerend voorbeeld van hoe design en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke inkten, laat dit ontwerp zien hoe we onze liefde voor thee kunnen combineren met zorg voor de planeet.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Onebook Design Studio
Afbeeldingscredits: Onebook Design Studio
Projectteamleden: Artistic Director: ren huang fang Designer:pang chih sung Illustrator: chiu li chi
Projectnaam: Green Light Tea Garden
Projectklant: Onebook Design Studio


Green Light Tea Garden IMG #2
Green Light Tea Garden IMG #3
Green Light Tea Garden IMG #4
Green Light Tea Garden IMG #5
Green Light Tea Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp