Shede Spirit Verpakt Oosterse Wijsheid

Unieke Weiqi-geïnspireerde Verpakking Door Innovatief Designtrio

In een fusie van traditionele Chinese cultuur en modern design, lanceren Songbai Wang, Yao Wu en Xuan’ang Pu een verpakking die de essentie van Weiqi en Shede Spirits belichaamt.

Shede Spirits en het spel Weiqi, ook bekend als Go, lijken op het eerste gezicht werelden apart. Toch delen zij een gemeenschappelijke filosofie: het belang van het grote geheel zien en kleine offers brengen voor een groter doel. Deze levensvisie, waarbij opoffering en verkrijging hand in hand gaan, vormt de kern van de wijsheid die Shede Spirits hoog in het vaandel draagt. Geïnspireerd door deze connectie, is een verpakking ontworpen die niet alleen de drank bevat, maar ook de culturele waarde van het Weiqi-spel uitdraagt.

Het creatieve team achter Shede heeft een geschenkdoos ontwikkeld die de band tussen de merkwaarden van Shede Spirits en de Weiqi-cultuur viert. Het doel is om Chinese wijsheid te verspreiden en de culturele combinatie van Weiqi en sterke drank te promoten. De flessen zijn vormgegeven als Weiqi-stenen en worden vergezeld door bijbehorende Weiqi-stenenkommen en een Weiqi-bord, waardoor gebruikers het spel kunnen spelen terwijl ze genieten van de drank.

De verpakking is vervaardigd uit milieuvriendelijk kraftpapier, wat bijdraagt aan het verminderen van verspilling van hulpbronnen. Deze materiaalkeuze weerspiegelt niet alleen de milieubewuste waarden van het product, maar plaatst ook maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal in de ontwerpfilosofie.

Bij het openen van de doos worden gebruikers verwelkomd door een klassiek Weiqi-spel in grafische vorm, wat zorgt voor een unieke en cultureel rijke beleving. De flessen, gestileerd naar de zwarte en witte Weiqi-stenen, zijn rond en glad, wat zorgt voor een comfortabele grip. De set wordt compleet gemaakt met Weiqi-stenenkommen en een bord, waardoor gebruikers Weiqi kunnen spelen en tegelijkertijd de spirituele kern van het spel kunnen ervaren tijdens het nuttigen van een glas sterke drank.

De ontwikkeling van dit project startte in september 2022 in Chengdu, Sichuan, China, en zal in oktober 2023 op de Chinese markt worden geïntroduceerd. De verpakking is niet alleen een promotie van de Oosterse cultuur, maar moedigt consumenten ook aan om de essentie van de Chinese cultuur te beschermen en te ervaren. Bovendien versterkt deze verpakking de intrinsieke verbinding tussen Shede Spirits en Weiqi, waardoor het product zich ontwikkelt tot een bekend merk met diepgaande culturele connotaties en de merkstrategie versterkt.

De uitdaging was om een verpakking te creëren die afwijkt van de stereotiepe vormen op de markt. De flessen, creatief gemodelleerd naar de Weiqi-stenen, stralen een Oosterse elegantie uit. De toevoeging van de Weiqi-stenenkommen en het bord biedt speelbaarheid aan de doos, waardoor gebruikers Weiqi kunnen spelen terwijl ze genieten van de uitmuntende sterke drank. Deze benadering biedt gebruikers een emotioneel interactieve ervaring, die de merkbeleving zal verdiepen.

Dit geschenkpakket onderscheidt zich door de integratie van Weiqi-cultuur en de speelbaarheid van het Weiqi-spel. De flessen en Weiqi-stenenkommen, die de zwarte en witte Weiqi-stenen nabootsen, zijn kruislings geplaatst en visualiseren zo de stromende Oosterse wijsheid in Weiqi, namelijk een tegenstrijdige maar verenigde relatie tussen opoffering en verkrijging. Deze dialectische nexus sluit aan bij het dynamische evenwicht waar mensen naar streven. Als een synthese van de merkconnotatie en de spirituele kern van Weiqi, biedt deze verpakking een cultureel rijke en speelse ervaring voor gebruikers tijdens het genieten van sterke drank.

Dit ontwerp werd bekroond met een Zilveren A' Design Award in 2024, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sichuan ZhuoYue Cultural Creativity Development Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Sichuan ZhuoYue Cultural Creativity Development Co., Ltd
Projectteamleden: Songbai Wang, Yao Wu, Xuan’ang Pu
Projectnaam: Shede Spirit Oriental Wisdom
Projectklant: Shede Spirits Co., Ltd


Shede Spirit Oriental Wisdom IMG #2
Shede Spirit Oriental Wisdom IMG #3
Shede Spirit Oriental Wisdom IMG #4
Shede Spirit Oriental Wisdom IMG #5
Shede Spirit Oriental Wisdom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp