Big N Ben: Een IJspakket met Britse Flair

Ontwerper Mohsen Koofiani brengt Engeland naar uw vriezer

De Britse cultuur, verpakt in een ijskoude ervaring: dat is wat de nieuwe ijsverpakkingen van ontwerper Mohsen Koofiani bieden. Met een knipoog naar iconische Britse figuren en symbolen, presenteert Big N Ben een unieke serie verpakkingen die de essentie van Engeland vastleggen.

De inspiratie voor Big N Ben is onmiskenbaar Brits. De naam van het merk zelf roept al beelden op van de beroemde Londense bezienswaardigheden. Koofiani heeft deze associaties slim gebruikt om een serie verpakkingen te creëren die niet alleen de aandacht trekken, maar ook verhalen vertellen. De eenvoudige maar dynamische personages zijn geïnspireerd door bekende Britse iconen, waardoor elk ijsje zijn eigen verhaal meekrijgt.

Wat Big N Ben onderscheidt van andere ijsverpakkingen is het gebruik van traditionele ontwerppatronen, diverse kleuren en de bekende Engelse karakters. Elk karakter vertegenwoordigt een ander verhaal, wat de serie een unieke diepte geeft. De verpakkingen zijn zo ontworpen dat ze niet alleen de merknaam en het land van herkomst weerspiegelen, maar ook direct de inhoud van het product tonen.

De realisatie van deze ontwerpen is tot stand gekomen met behulp van Illustrator-software, waarbij de nadruk ligt op een harmonieuze ontwerpstructuur die veel zegt met een minimale uitstraling. De technische specificaties omvatten PP-containers met IML-printtechnologie, wat staat voor In-Mould Labelling, en zijn voorzien van eigenschappen zoals verzegeling tegen knoeien, magnetron- en vriezergeschiktheid. De capaciteit van de verpakking is 170 ml, met een opening van 80 mm en een diepte van 62 mm.

De interactie met de verpakking is intuïtief en aantrekkelijk. De levendige kleuren en personages weerspiegelen de identiteit van het merk op een manier die niet leeftijdsgebonden is, waardoor de verpakkingen een breed publiek aanspreken. Dit project, gestart in november 2022, is nog steeds in volle gang en belooft de manier waarop we naar ijsverpakkingen kijken te veranderen.

De onderliggende onderzoeken voor Big N Ben richtten zich op het identificeren van de merkidentiteit binnen het ontwerp, terwijl ook de visuele aantrekkingskracht van de verpakking en het mentale verhaal belangrijk waren. De gegevensverzameling vond plaats via internet en geselecteerde boeken en verhalen, met als resultaat dat de verpakkingen zeer positief werden ontvangen door het publiek.

De grootste uitdaging voor Koofiani was het bedenken van een idee en de uitvoering ervan, zodanig dat het product volgens de merkidentiteit en -locatie aan het publiek kon worden voorgesteld. Het resultaat is een ontwerp dat niet alleen de aandacht trekt met zijn opvallende kleuren, maar ook de naam van het merk en zijn land van herkomst vertegenwoordigt. De personages lijken een verhaal te vertellen en iets te zoeken, wat bijdraagt aan de charme van deze ijsverpakkingen.

Deze innovatieve verpakkingen hebben de Iron A' Packaging Design Award in 2024 gewonnen, een bevestiging van het praktische, innovatieve ontwerp dat voldoet aan professionele en industriële eisen. De prijs erkent ontwerpen die integratie van industrie beste praktijken en bekwame technische kenmerken tonen, wat bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohsen Koofiani
Afbeeldingscredits: All of the images: Illustrator / Creator: Mohsen Koofiani
Projectteamleden: Mohsen Koofiani
Projectnaam: Big N Ben
Projectklant: Big N Ben


Big N Ben IMG #2
Big N Ben IMG #3
Big N Ben IMG #4
Big N Ben IMG #5
Big N Ben IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp