Verfrissende Innovatie: Chilled Milk

Japanse Kwaliteit in een Flesje: Kazuo Fukushima en Aya Tanaka's Creatie

Chilled Milk, een verpakkingsontwerp dat de essentie van Japanse luxe melk vangt, is een toonbeeld van innovatie en esthetiek. Ontworpen door Kazuo Fukushima en Aya Tanaka, belichaamt het project de serene ervaring van een aardbeien veld.

De verpakking van Chilled Milk, ontworpen tegen een witte achtergrond, symboliseert de frisheid en luxe van Japanse kwaliteitsmelk. De realistische illustraties van aardbeien, die doen denken aan kinderboeken, samen met afbeeldingen van aardbeienbloemen en -bladeren, versterken het thema van het aardbeienveld. Het doel is om de doelgroep, jonge Chinese vrouwen met een voorkeur voor aardbeienmelk, te laten onderdompelen in de rust van het genieten van de drank binnen een aardbeienplantage.

Wat Chilled Milk onderscheidt, is de ontwikkeling van een hoogwaardig product geïnspireerd door traditionele Japanse recepten, dat nostalgie oproept bij Japanse consumenten. Met 50% rauwe melk biedt deze verse, gekoelde gearomatiseerde melk de ideale balans tussen zoetheid en zuurheid, specifiek gericht op vrouwen tussen de 20 en 39 jaar. Het project pronkt met een chique, draagbaar verpakkingsontwerp, gebruikmakend van het vertrouwen in Japanse merken om een nieuwe en aangename aardbeienmelkervaring te bieden.

De realisatietechnologie van het ontwerp omvat strikte kwaliteitscontrole, verbeterde reiniging van apparatuur en sterilisatie van machines bij elke stap, wat secundaire vervuiling volledig voorkomt. Dankzij de ESL-technologie (Extended Shelf Life) tijdens het productieproces kan de houdbaarheidsdatum worden verlengd. Ook is de methode voor het inschenken van melk veranderd naar een dop-type, wat zorgt voor een frissere, schonere en gemakkelijkere manier van inschenken.

De technische specificaties zijn ook niet mis: de fles is gemaakt van recyclebaar papier met een matte afwerking, terwijl de dop van plastic is. De 900ml variant meet 70mm in breedte, 70mm in diepte en 232mm in hoogte; de 400ml variant heeft dezelfde breedte en diepte, maar een hoogte van 140mm.

Het ontwerpproces omvatte marktanalyse, doelgroepverificatie, merkanalyse, creatieve ideeontwikkeling, ontwerpuitvoering, steekproefcontroles en eindproductevaluatie. Het project, gestart in mei 2023 in Shanghai, werd afgerond in augustus 2023, met verkoopstart in China in november 2023.

De uitdagingen bij het ontwerp waren niet gering: het creëren van een verpakking die frisheid, rijkdom en zuiverheid uitstraalt, typisch voor Japanse merken, met illustraties die de consument meenemen naar een idyllisch aardbeienveld. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook een verhaal vertelt van kwaliteit en verfijning.

Deze verpakking is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een winnaar van de prestigieuze A' Design Award, waar het in 2024 de Bronzen prijs in de categorie Verpakkingsontwerp heeft ontvangen. Een erkenning voor uitmuntend en creatief vernuftig ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KAZUO FUKUSHIMA
Afbeeldingscredits: Photographer: Zhu Jie
Projectteamleden: Creative Director: Kazuo Fukushima Graphic Designer: Aya Tanaka Account Director: Xu Xuehua
Projectnaam: Chilled Milk
Projectklant: Meiji China Investment Co.,Ltd.


Chilled Milk IMG #2
Chilled Milk IMG #3
Chilled Milk IMG #4
Chilled Milk IMG #5
Chilled Milk IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp