Odaya Home: Luxe Verpakking voor Artisanaal Beddengoed

Elena Gamalova: Het Ontwerp Achter de Verpakking

Odaya Home, een merk dat bekend staat om zijn ambachtelijke beddengoed, heeft een verpakking ontworpen die de schoonheid van hun handgemaakte producten accentueert. Het ontwerp is gemaakt door Elena Gamalova en is geïnspireerd op eeuwenoude tradities in fijn naaldwerk en de sterke symboliek van textielornamenten.

De verpakking is ontworpen om de elegantie en gratie van handgemaakte ontwerpen op kant en geweven stoffen van uitstekende kwaliteit over te brengen. Het moest een gevoel van uniciteit en tijdloosheid uitstralen, vakmanschap tonen door onberispelijke details. Net als het handgemaakte textielproduct dat erin zit, moest de verpakking een gevoel van exclusiviteit en vakmanschap overbrengen.

De verpakking bestaat uit papieren dozen met een goudkleurig folie gestempeld logo op de bovenkant. Het bevat ook tissuepapier met een bedrukt patroon, een transparante sticker met een goudkleurig monogram van het merk en een lint bedrukt met het logo in goud.

De grote doos heeft een afmeting van 430 mm breed, 100 mm diep en 380 mm hoog, met een deksel van 50 mm hoog. De kleine doos heeft een afmeting van 340 mm breed, 240 mm diep en 35 mm hoog, met een deksel van 20 mm hoog.

De verpakking kan worden hergebruikt om herinneringen te bewaren, zoals brieven, ansichtkaarten, kleine verzamelobjecten of als opbergdoos. Het biedt een praktische en stijlvolle manier om waardevolle spullen te bewaren.

Het ontwerpproject begon in juni 2022 en werd voltooid in maart 2023 in Sofia, Bulgarije. Elena Gamalova heeft intensief onderzoek gedaan naar Europese erfgoedornamenten en ambachtelijke technieken in de textielkunst om dit ontwerp te realiseren. Ze heeft archieven in bibliotheken, musea en kunstenaarshuizen bestudeerd om historische symbolen en technieken nieuw leven in te blazen en lokale ambachtslieden te ondersteunen.

Het ontwerp van Odaya Home's verpakking was een uitdaging omdat het zowel cultureel erfgoed als moderne esthetiek moest weerspiegelen. Door het gebruik van de pauw slaagde Odaya Home erin om een imposant merkimago neer te zetten als een van de toonaangevende merken in ambachtelijk beddengoed.

De verpakking van Odaya Home weerspiegelt het vakmanschap van het met de hand gestikte kant en de symbolische waarde van de ornamenten. Het ontwerp ontwikkelt het beeld van een pauw tot een fijn gouden web van veren, dat doet denken aan het maken van kant zelf. Het merkverhaal wordt verteld aan de binnenkant van het deksel van de cadeaubox, terwijl het delicate tissuepapier met de slogan van het merk "Je hoort erbij en dit is thuis, Odaya Home" een tedere omhulling biedt voor de fijne katoen satijnen stof aan de binnenkant.

Het ontwerp van Elena Gamalova voor de verpakking van Odaya Home is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze award erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Odaya Home draagt bij aan een betere wereld door het integreren van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken.

De auteursrechten van dit ontwerp behoren toe aan Elena Gamalova, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Elena Gamalova
Afbeeldingscredits: Illustration and design: Elena Gamalova, 2023 Video Credits: ODAYA Home
Projectteamleden: Elena Gamalova
Projectnaam: Odaya Home
Projectklant: Elena Gamalova


Odaya Home IMG #2
Odaya Home IMG #3
Odaya Home IMG #4
Odaya Home IMG #5
Odaya Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp