Nutrili: Een Verfrissende Kijk op Supplementen Branding

Ontworpen door Cansu Dagbagli Ferreira

Geïnspireerd door de kleurrijke cultuur van het Midden-Oosten, presenteert Cansu Dagbagli Ferreira een minimalistisch en tegelijkertijd aantrekkelijk ontwerp voor het supplementenmerk Nutrili. Rijke kleuren vertegenwoordigen de sterke en zuivere ingrediënten van de supplementen, terwijl het logo en de verpakking een boodschap van effectiviteit en natuurlijkheid uitdragen.

Cansu Dagbagli Ferreira, de ontwerper van Nutrili, heeft een uniek en doordacht ontwerp gecreëerd dat zich onderscheidt van andere supplementenmerken. Het concept en het ontwerp weerspiegelen de zuivere ingrediënten van de supplementen, terwijl ze nog steeds effectief en smakelijk zijn. Het logo is ontwikkeld als een druppel, geïnspireerd op de druppelvorm van de gummies. De golven en sterren symboliseren dat de producten vol voedingsstoffen zitten en dat ze je van binnenuit laten stralen.

De visuele merkidentiteit geeft de boodschap dat deze producten daadwerkelijk werken en dat ze niet synthetisch of leeg zijn. Een subtiele gradiënt die aan elk verpakkingslabel is toegewezen, maakt ze uniek maar doet geen afbreuk aan de minimaliteit. Het gebruik van grote typografie en direct op de verpakking geschreven voordelen zorgt ervoor dat de verpakking snel de aandacht trekt op online platforms. Klanten kunnen gemakkelijk begrijpen wat dit product doet/is voor.

De ontwerpmethode van Diverge&Converge werd gebruikt om dit ontwerp te realiseren, met behulp van Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Lightroom. De technische specificaties van het ontwerp zijn zorgvuldig overwogen, met supplementenpotetiketten van 65 x 216 mm, een collageendoos van 107 x 84 x 115 mm en een collageenflesetiket van 64 x 85 mm.

Het project duurde drie maanden en werd uitgevoerd in Istanbul en Dubai. Een van de grootste uitdagingen was het creëren van een jonge, functionele maar ook unieke branding. Het doelpubliek, dat de Midden-Oosterse wereld is, wordt meer aangetrokken tot maximalistische ontwerpen, maar de ontwerpintentie was om een minimaal ontwerp te creëren dat nog steeds aantrekkelijk is voor de doelgroep.

Nutrili is er trots op hoogwaardige, natuurlijke en duurzame supplementen te bieden. De producten zijn wetenschappelijk onderbouwd, gecertificeerd veganistisch en hebben alleen natuurlijke smaken en kleuren. Voor de potten wordt zuiver gerecycled plastic gebruikt dat uit de oceaan is omgeleid. De producten werden gelanceerd in december 2022 en er zijn nieuwe producten onderweg.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Packaging Design Award in 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cansu Dagbagli Ferreira
Afbeeldingscredits: Photography: Lara Zankoul + Büşra Sarıoğlu
Projectteamleden: Designer: Cansu Dagbagli Ferreira
Projectnaam: Nutrili
Projectklant: Cansu Dagbagli Ferreira


Nutrili IMG #2
Nutrili IMG #3
Nutrili IMG #4
Nutrili IMG #5
Nutrili IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp