Shanan: Een Architectonisch Meesterwerk Geïnspireerd door de Natuur

Eason Zhu's bekroonde ontwerp dat de schoonheid van de bamboezee en berglandschappen belichaamt

Shanan, een hotel ontworpen door Eason Zhu, is een architectonisch meesterwerk dat de schoonheid van de omringende bamboezee en berglandschappen belichaamt. Dit unieke ontwerp, datprijzen heeft gewonnen, is een uitdrukking van verlangen en ontzag voor de natuur.

Eason Zhu's inspiratie voor Shanan kwam van de omringende bamboezee en berglandschappen. Het ontwerp drukt het verlangen en ontzag voor de natuur uit. Tijdens het genieten van het prachtige landschap, kan het diepe gedachten over het leven opwekken.

Shanan onderscheidt zich van andere ontwerpen door zijn unieke eigenschappen. Het is als een ideale stad, geïsoleerd van de wereld in de groene bergen, het gezang van vogels, de lucht en de zee van wolken. Halverwege de berg, kijken 17 gastenkamers uit op de bamboezee en de bergen. Shanan is gelegen diep in het bamboebos op de Shenwang-lijn in Baofu Town, Anji. Als het hoogste huis op deze berg, heeft het de hele groene en glooiende berg.

De realisatie van dit ontwerp werd mogelijk gemaakt door het royale gebruik van vloer-tot-plafond raamontwerp, waarbij ramen worden gebruikt om het interieur te omlijsten, waardoor het harde gebouw gemengd wordt met warme en rustieke schoonheid. De belangrijkste materialen die gebruikt zijn, zijn kunstverf, houten vloer, oud hout, steen, rots en metalen gat.

Shanan is meer dan alleen een gebouw; het is een interactieve ervaring. Het is meer als een alomtegenwoordige ivoren toren, die alle verlangens naar een beter leven bevat, evenals elke verrassing onbedoeld in de hoek. Rammed earth gekleurde gebouwmuren herstellen kleur naar de natuur; Geometrische lijnen verspreid, en meer mensen hebben een gevoel van vervanging erin. Royaal in het gebruik van vloer-tot-plafond ramen, die het interieur omlijsten, waardoor warmte en rustieke schoonheid in het harde gebouw wordt gebracht.

Shanan werd bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt beloond aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Shanan is een bewijs van de kracht van architectuur om de schoonheid van de natuur te belichamen en te versterken. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van het prachtige landschap en tegelijkertijd diep kunnen nadenken over het leven. Met zijn unieke ontwerp en inspirerende visie, blijft Shanan een toonbeeld van architecturale innovatie en creativiteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eason Zhu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #2: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #3: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #4: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #5: Photographer Aogvision,Shanan,2022.
Projectteamleden: Lead case designer: Eason Zhu Erhuan Chai Yeqing Feng Eileen Chen Jiajun Li Apple Wu Yiting Du Liangliang Weng Xiaoxian Hu
Projectnaam: Shanan
Projectklant: Eason Zhu


Shanan IMG #2
Shanan IMG #3
Shanan IMG #4
Shanan IMG #5
Shanan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp