Rock and Wood: Een Uniek Interieurontwerp dat Natuurlijke Elementen Combineert

Een Meesterwerk van Jing-Li Liang

Inleiding:

Het interieurontwerp van Rock and Wood, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Jing-Li Liang, is een perfecte samensmelting van natuurlijke elementen en modern design. Geïnspireerd door de oorspronkelijke architectuur van de patio, heeft Liang een unieke ruimte gecreëerd die zowel binnen als buiten naadloos met elkaar verbindt. Met behulp van materialen zoals hout, steen en beton heeft hij een warme en toch eigentijdse sfeer gecreëerd die de zintuigen prikkelt.

De essentie van het ontwerp:

Het doel van het ontwerp van Rock and Wood was om de oorspronkelijke patio-elementen te behouden en deze te combineren met moderne accenten. Liang koos ervoor om gedurfde zwarte en gele strepen te gebruiken in de woonkamer, wat resulteerde in een ruimte die zowel persoonlijkheid als warmte uitstraalt. Achter de bank koos hij voor zwarte melamineplaten met een steenachtige textuur en aanraking, waardoor een visueel interessant element aan de ruimte werd toegevoegd. In de hoofdslaapkamer werd gekozen voor een materiaal dat het ruwe beton nabootst, waardoor een harmonieus geheel ontstaat met de patio. Door verschillende texturen en materialen te gebruiken, heeft Liang gedetailleerde en unieke ruimtes gecreëerd die de aandacht trekken.

Realisatietechnologie:

Tijdens het bouwproces maakte Liang gebruik van houten hoekbalken als ondersteuning voor de algehele structuur. Hij bevestigde melamineplaten aan de balken en vulde de ruimte tussen de platen op met siliconen van dezelfde kleur, waardoor het collageproces op een groot oppervlak zichtbaar werd. Dit zorgde voor een naadloze afwerking. Bij de bouw van de kasten communiceerde Liang nauw met de vakmensen om ervoor te zorgen dat de lijnen van de planken doorliepen en de kleuren werden verlengd.

Uitdagingen en resultaten:

Het ontwerp van Rock and Wood bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Liang moest zorgvuldig de kleur van elk materiaal observeren en de impact ervan beoordelen om de meest geschikte combinatie te selecteren. Door nauw samen te werken met de eigenaar en de bouwvakkers slaagde hij erin om natuurlijke lijnen te creëren en de materialen op een harmonieuze manier te integreren. Het resultaat is een ruimte die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.

Locatie en tijdsbestek:

Het ontwerpproces van Rock and Wood vond plaats van 24 mei 2022 tot 16 juli 2022. De daadwerkelijke bouw duurde van 19 juli 2022 tot 24 oktober 2022.

Prijzen en erkenning:

Het ontwerp van Rock and Wood werd bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Rock and Wood wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Conclusie:

Rock and Wood is een meesterwerk van Jing-Li Liang dat de schoonheid van de natuur combineert met eigentijds design. Het ontwerp weerspiegelt de oorspronkelijke patio-elementen en creëert tegelijkertijd een unieke en warme sfeer. Met zijn aandacht voor detail en vakmanschap heeft Liang een ruimte gecreëerd die zowel esthetisch als functioneel is. Rock and Wood is een ware blikvanger en een inspiratie voor liefhebbers van interieurontwerp over de hele wereld.

Ontwerper: Jing-Li Liang

Locatie: [Plaats]

Tijdframe: Mei 2022 - Oktober 2022

Prijzen: A' Design Award 2023 - Iron in A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award

Tags: steenpatroon, Biotiet, Silver Fox Stone, dennenbomen, modern design, helderwatermodel, beton


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jing-Li Liang
Afbeeldingscredits: Jing-Li Liang
Projectteamleden: Designer:Jing-Li,Liang
Projectnaam: Rock and Wood
Projectklant: Jing-Li Liang


Rock and Wood IMG #2
Rock and Wood IMG #3
Rock and Wood IMG #4
Rock and Wood IMG #5
Rock and Wood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp