Siela: Innovatieve Illustraties voor Kinder Cosmetica Verpakkingen

Een Verhaal Verteld door Verpakking

Siela Cosmetic, een Oekraïens merk met een bewezen reputatie als producent van natuurlijke en effectieve producten, heeft onlangs besloten om hun assortiment kindercosmetica uit te breiden. Ze zagen een kans om de effectiviteit van de verpakking te verbeteren en hebben daarom gekozen voor een unieke benadering.

Om de verpakking van hun kindercosmetica te vernieuwen, heeft Siela besloten om illustraties te gebruiken als centraal element in het ontwerp. De ontwerper, Olga Takhtarova, heeft een verhaal gecreëerd dat nu de kern vormt van de merkidentiteit en de communicatie van Siela.

Het verhaal wordt verteld door middel van de verpakkingsontwerpen. Het personage uit het verhaal komt terecht in verschillende situaties en omgevingen. Daarnaast is er kleurcodering toegevoegd om de producten in de lijn gemakkelijk te kunnen onderscheiden.

De keuze voor een witte tube als verpakking biedt een blanco canvas voor de gestileerde illustraties, waardoor het merk opvalt in het schap. De ontwerper heeft bewust gekozen voor een ontwerp dat afwijkt van de moderne trends, zoals kraftpapier, neutrale tinten en aardse kleuren. Het resultaat is een ontwerp dat zowel kinderen als moeders aanspreekt en vertrouwen wekt.

De verpakking van Siela Cosmetic kindercosmetica voldoet aan internationale kwaliteitsnormen en is ontworpen voor de zachte verzorging van baby's. Het doel van de ontwerper was om een consistente merkstijl te creëren die opvalt in winkelcentra en het voor klanten gemakkelijker maakt om de producten te vinden.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van de verpakking was om moeders, de belangrijkste kopers van babyproducten, in staat te stellen het juiste product in één oogopslag te herkennen. Daarom is illustratief materiaal het belangrijkste element van het ontwerp geworden, terwijl de tekst tot een minimum is beperkt.

Olga Takhtarova heeft in opdracht van Siela Cosmetic de verpakking ontworpen voor een kinderlijn van vijf producten. Het algehele uiterlijk van het merk is gecreëerd met behulp van charmante tekeningen. Voor elk product is een verhaallijn bedacht en er is een ontwerpsysteem ontwikkeld dat het verhaal vertelt voor de hele productlijn. De illustratiestijl weerspiegelt de aard van kinderboeken en benadrukt de reputatie van het merk.

Siela's innovatieve benadering van kindercosmetica verpakkingen is erkend en bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Olha Takhtarova
Afbeeldingscredits: Olha Takhtarova
Projectteamleden: Olha Takhtarova
Projectnaam: Siela
Projectklant: Olha Takhtarova


Siela  IMG #2
Siela  IMG #3
Siela  IMG #4
Siela  IMG #5
Siela  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp