Senza Paura: Luxueus Ontwerp met een Reversed Feng-Shui Plan

Een uniek project van Tsu-Wei Chang

Inleiding

Senza Paura, ontworpen door Tsu-Wei Chang, is een luxueus residentieel project dat neo-oriëntaalse beelden combineert met een innovatief 'reversed Feng-Shui' plan. Met een 22 meter lange gang die de levens van de gastheer en gastvrouw verbindt en het comfort van de werkruimte verbetert, creëert dit project een unieke en uitdagende leefomgeving.

Senza Paura onderscheidt zich door het gebruik van het 'reversed Feng-Shui' plan, waarbij traditionele taboes zoals 'de deur openen en de kachel zien', 'het bed ziet geen licht', 'het einde van het bed kijkt naar het westen', en 'deur tegenover de deur' worden doorbroken. Een open ruimte van ongeveer 22 meter lang en 6-8 meter breed loopt door de indeling van de twee verbonden appartementen. Deze grote ruimte verbindt de openbare en privéruimtes, evenals de werkruimte. De ontwerper gebruikt hoeken om hoogtepunten te creëren en integreert oosterse elementen in het ontwerp.

Om de privacy en toegankelijkheid te waarborgen, heeft de ontwerper schakelbaar glas in de gevel geïnstalleerd om het natuurlijke licht te reguleren. Bovendien is de gevel cirkelvormig, wat de constructie en planning bemoeilijkt. Het project maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals met de hand geverfd eikenhout, titanium-geplateerde roestvrijstalen onderdelen, marmer, geporcelaniseerde tegels, mat gebakken verf, Belgisch behang en schakelbaar glas.

Met een vloeroppervlakte van 694,2 vierkante meter en een interieurruimte van 429,7 vierkante meter, biedt Senza Paura twee slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. De ruime opzet maakt het mogelijk om het privégedeelte volgens de wensen van de klant in te richten, terwijl de rest van de ruimte een openbaar gebied is. Onder het koepelvormige plafond gebruikt de ontwerper paars behang en een glazen lamp in de vorm van een blad om de transformatie te suggereren.

Senza Paura is gelegen op de 27e verdieping en bestaat uit twee nieuwe appartementen. Het project werd in februari 2021 in Taiwan voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en combineert materialen zoals marmer, titanium-geplateerd metaal en met de hand geverfd eikenfineer om een luxueuze ambiance te creëren. Slimme apparaten voor verlichting, ventilatie, temperatuurregeling en geurvoorziening zorgen voor een comfortabele leefomgeving.

Het realiseren van het 'reversed Feng-Shui' plan was een uitdaging in de vroege planningsfase. Het vereiste aandacht voor de route, esthetiek en herverdeling van bedrading en leidingen. Daarnaast moesten alle ontwerpen geïntegreerd worden in een grote ruimte zonder dat het chaotisch oogt. De ontwerper slaagde erin om met behulp van marmer en titanium-geplateerd metaal een gevoel van luxe te creëren. De volledige hoogte van de kasten en het sequentiële lijnontwerp geven de ruimte een ritmisch karakter. Het luxueuze karakter van het openbare gedeelte wordt verborgen door moedige keuzes, waardoor er geen angst is om traditionele Feng-Shui taboes uit te dagen. Het privégedeelte daarentegen is een ruimte die de ontwerper heeft gecreëerd voor het klantenpaar, waar ze op hun eigen tempo van kunnen genieten, terwijl de informele ruimte toch luxueus blijft.

Senza Paura is een bekroond ontwerp en heeft in 2023 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design'. Dit ontwerp wordt erkend voor zijn creatieve en ingenieuze aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie. Het draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Met Senza Paura heeft Tsu-Wei Chang een uniek en luxueus ontwerp gecreëerd dat traditionele taboes uitdaagt en een nieuwe interpretatie geeft aan de principes van Feng-Shui. Met hoogwaardige materialen, slimme technologie en een doordachte indeling biedt dit project een comfortabele en stijlvolle leefomgeving voor de bewoners.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tsu-Wei Chang
Afbeeldingscredits: JPYDesignCo.,Ltd.
Projectteamleden: Tsu-Wei Chang
Projectnaam: Senza Paura
Projectklant: Tsu-Wei Chang


Senza Paura IMG #2
Senza Paura IMG #3
Senza Paura IMG #4
Senza Paura IMG #5
Senza Paura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp