De Conequeror: Een Verlicht Meesterwerk

Kezia Age transformeert primitieve inspiratie in modern design

De Conequeror, een lamp ontworpen door Kezia Age, belichaamt een fusie van traditionele inspiratie en hedendaagse technologie, en is onlangs bekroond met de prestigieuze A' Design Award.

In een wereld waar het verleden en het heden vaak botsen, heeft ontwerper Kezia Age een harmonieuze brug geslagen met de creatie van de Conequeror Lamp. Dit verlichtingsobject is niet alleen een bron van licht, maar ook een kunstwerk dat de essentie van de primitieve cultuur in een hedendaagse context herdefinieert. Geïnspireerd door de Mbaru Niang, een traditioneel Indonesisch huis, vertaalt de Conequeror Lamp de conische vormen van deze architectuur naar een minimalistisch 3D-geprint ontwerp.

De unieke eigenschappen van de Conequeror zijn onmiskenbaar. De lamp, vervaardigd door middel van 3D-printtechnologie en uitgevoerd in hars met LED-lichttechnologie, is in staat om dertien verschillende kleuren te projecteren, waarmee drie verschillende patronen worden gecreëerd. Deze patronen, geïnspireerd door elementen uit de natuur zoals de jungle, rivieren en bomen, worden door de lamp op omliggende oppervlakken geworpen, waardoor een betoverend schouwspel van licht en schaduw ontstaat.

De Conequeror is niet alleen een esthetisch statement, maar ook een toonbeeld van innovatie in gebruik. De lamp is draagbaar en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, waarbij de gebruiker de kleur kan aanpassen aan de hand van een stemming via een afstandsbediening of een smartphone-applicatie. Met afmetingen van 70 mm breed, 70 mm diep en 140 mm hoog, is de Conequeror een compacte toevoeging aan elk interieur.

De ontwikkeling van de Conequeror was een project dat startte in juni 2023 in Hertfordshire, Verenigd Koninkrijk, en voltooid werd in september van datzelfde jaar. Het onderzoek achter de lamp richtte zich op het veranderen van de negatieve perceptie van primitieve culturen door een naadloze integratie van traditionele kunst binnen een hedendaags, technologiegedreven productontwerp.

De uitdagingen bij het realiseren van de Conequeror waren niet gering. Het toepassen van een parametrische benadering in het ontwerp vereiste een uitzonderlijke precisie tijdens de productiefase en bij het maken van prototypes om het gewenste effect te bereiken. Het resultaat is een lamp die niet alleen een ruimte verlicht, maar ook een verhaal vertelt en een atmosfeer van rust creëert.

De Conequeror Lamp is een bewijs van Kezia Age's toewijding aan het herdefiniëren van primitieve natuur door middel van moderne technologieën. Met de Iron A' Design Award als erkenning voor haar innovatieve en praktische ontwerp, draagt Kezia Age bij aan een betere wereld door design dat zowel voldoening geeft als positieve gevoelens oproept. Alle intellectuele eigendomsrechten van de Conequeror behoren toe aan Kezia Age, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kezia Age
Afbeeldingscredits: Kezia Age, 2023
Projectteamleden: Kezia Age
Projectnaam: Conequeror
Projectklant: Duettones Design Lab


Conequeror IMG #2
Conequeror IMG #3
Conequeror IMG #4
Conequeror IMG #5
Conequeror IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp