De Forum: Een Nieuw Tijdperk in Architectonische Constructie

Innovatief Paviljoen Ontworpen door Putnam, Nardone en Lee

Het Forum, een baanbrekend architecturaal paviljoen, belichaamt de synergie tussen kunst en geavanceerde fabricagetechnologieën.

Architectuur en innovatie vinden elkaar in het ontwerp van het Forum, een paviljoen dat niet alleen dient als ontmoetingsplaats, maar ook als podium voor kunst en gemeenschapsvorming. Joel Putnam, Justin Nardone en Joonhaeng Lee, de ontwerpers achter dit project, hebben zich laten inspireren door constructie- en assemblagemethoden uit de lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie. Hierbij is gebruik gemaakt van een enkelvoudig materiaal dat tegelijkertijd de structuur, omhulling en het design vormt, wat resulteert in een efficiënt en samenhangend object.

Het Forum onderscheidt zich door zijn multifunctionaliteit. Het dient als podium, scherm, instrument en achtergrond, waardoor de ruimte transformeert afhankelijk van het gebruik. Het is een prototype dat nieuwe digitale metaalvormtechnologieën benut om grootschalige, lichtgewicht structuren te creëren die eenvoudig te produceren en snel te assembleren zijn. De 66 unieke panelen van luchtvaartkwaliteit aluminium zijn geproduceerd met digitale plaatvormtechnologie en vormen samen zowel de structuur als de vorm van het paviljoen.

De realisatie van het Forum was een technologisch hoogstandje. Het ontwerp, gecreëerd in Rhino en Grasshopper, hield rekening met de mogelijkheden en beperkingen van het productieproces. Elk aluminium component werd in ongeveer tien minuten gevormd, zonder gebruik van gereedschap of matrijzen. Deze innovatieve aanpak resulteerde in een installatie met de afmetingen van 12700mm bij 5700mm bij 3100mm, geproduceerd in minder dan 12 uur.

Het ontwerpteam, bestaande uit Putnam, Nardone en Lee, heeft zich verdiept in de fysieke manifestatie van objecten en de kunst van het maken. Het project, dat voor het eerst werd tentoongesteld tijdens de Chicago Architectural Biennial in 2023, is nu permanent te bewonderen in een galerieruimte in Chicago. De uitdaging lag in het creëren van een nieuwe constructietaal met behulp van geavanceerde fabricagemethoden, waarbij het doel was een lichtgewicht, structureel solide en eenvoudig te monteren installatie te ontwerpen.

De erkenning voor het Forum is bevestigd met de toekenning van de Gouden A' Design Award in 2024, een prijs die uitzonderlijke ontwerpen en ideeën beloont die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen. Het Forum staat symbool voor een opmerkelijke prestatie in design, die een significante impact heeft op de wereld met zijn wenselijke eigenschappen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Justin Nardone
Afbeeldingscredits: Image 1 : Nick Ulivieri Image 2 : Nick Ulivieri Image 3 : Forum Team Image 4 : Forum Team Image 5 : Forum Team
Projectteamleden: Joel Putnam, Justin Nardone, Joonhaeng Lee
Projectnaam: The Forum
Projectklant: Figur Inference


The Forum IMG #2
The Forum IMG #3
The Forum IMG #4
The Forum IMG #5
The Forum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp