Mouiller: Een Exotische Mix van Oost en West in een Esthetisch Salon

Een renovatieproject van Shunsuke Ohe

Het oude Japanse gebouw, dat ongeveer 90 jaar oud is, is opnieuw ingericht om een exotische ruimte te creëren met een mix van Oosterse en Westerse smaken.

Shunsuke Ohe heeft een indrukwekkend renovatieproject voltooid genaamd Mouiller, waarbij een oude opslagplaats van 90 jaar oud volledig is omgetoverd tot een esthetisch salon. Het gebouw, gelegen in Osaka, Japan, straalt nu een unieke mix uit van Oosterse en Westerse invloeden, waardoor een exotische en verfijnde ruimte is gecreëerd.

Het interieur van Mouiller is bewust eenvoudig gehouden, zonder overbodige decoraties. De ruimte is dynamisch en heeft een atrium dat van de eerste verdieping tot aan het plafond van de tweede verdieping reikt. Dit zorgt voor een gevoel van openheid en beweging in de ruimte.

De renovatie omvatte ook versterking van het gebouw op bepaalde plaatsen om het geschikt te maken voor het esthetisch salon. Het oorspronkelijke materiaal van 90 jaar geleden werd behouden en vermengd met nieuwe afwerkingsmaterialen. Het plafond bestaat uit houten planken en is geschilderd, terwijl de muren zijn bekleed met pleisterwerk, verf, tegels en behang. De vloer is afgewerkt met houten vloeren, mortel en tegels.

Het gebouw heeft twee verdiepingen. Op de eerste verdieping bevinden zich de receptie, interviewruimte, evenementenruimte en behandelkamers. De tweede verdieping is gereserveerd voor behandelcabines en poederkamers. De zes behandelcabines zijn concentrisch gerangschikt, met in het midden een grote ronde openbare bank als een monument.

Een van de uitdagingen bij het ontwerp van Mouiller was het creëren van een ruimte die zowel privacy als dynamiek biedt. De behandelcabines op de tweede verdieping moesten privacy waarborgen, terwijl de ruimte toch een gevoel van openheid en ontspanning moest bieden. Dit werd bereikt door zorgvuldig de indeling en het interieurontwerp te plannen.

De renovatie van Mouiller duurde van augustus 2021 tot oktober 2021. Het resultaat is een esthetisch salon dat een unieke mix van Oosterse en Westerse invloeden uitstraalt. Het ontwerp van Shunsuke Ohe en zijn team van LUSTYdesign Inc. heeft de oude opslagplaats nieuw leven ingeblazen en getransformeerd tot een exotische en verfijnde ruimte waar klanten kunnen genieten van esthetische behandelingen.

Fotografie: TETSURO GOTO door ISOLA Inc.

Interieurontwerp: LUSTYdesign Inc.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Mouiller wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUNSUKE OHE
Afbeeldingscredits: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Projectteamleden: Interior design : SHUNSUKE OHE Lighting design : NATSUKI SUDO and Miyuu Ochiai
Projectnaam: Mouiller
Projectklant: SHUNSUKE OHE


Mouiller IMG #2
Mouiller IMG #3
Mouiller IMG #4
Mouiller IMG #5
Mouiller IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp