Groot Stuk Bos: Een Uniek Ontwerp van Yan-Sian Liao

Een Residentieel Huis Geïnspireerd op de Natuur

Het ontwerp van Groot Stuk Bos, zoals de naam al doet vermoeden, beschikt over een groot stuk bos en groene parken die het pand omringen. Met een oppervlakte van 132 vierkante meter heeft het een open woon-eetkamer en keuken, een master bedroom en twee kinderkamers.

Ontwerper Yan-Sian Liao heeft met Groot Stuk Bos een uniek en onderscheidend ontwerp gecreëerd. Een opvallend kenmerk van dit ontwerp is de slimme indeling van een open pianokamer in de hoek van de gang voor de woonkamer. Hierdoor blijft de openheid van de ruimte behouden en wordt de ruimte efficiënt gebruikt. De pianokamer is voorzien van een donker houten boekenplank en een lage houten scheidingswand, die samen met de unieke kroonluchter en leren pianostoel zorgen voor een ingetogen Engelse aristocratische sfeer. De wand van de pianokamer loopt door naar de lichtblauwe deurpanelen achter de bank, met metalen afwerkingen die de ruimte een verfijnde uitstraling geven.

De entree is een lange gang met een gewelfd gebogen plafond, waardoor de verlichting de ruimte ruimtelijk en driedimensionaal accentueert. De wand is versierd met lichtblauwe roosters, die ook terugkomen op de wand achter de bank en in de eetkamer, waardoor een verfrissende, elegante sereniteit ontstaat. Aan de andere kant van de gang bevindt zich een lichtgekleurde houtnerf opbergkast, die overeenkomt met de zijdelingse kasten in de eetkamer en de keuken. Deze verbonden kasten dienen om de hoek van de eetkamer te accentueren.

Het samengevoegde woongedeelte en de eetkamer delen een geïntegreerde, ongedefinieerde vloer, waarbij de tweekleurige stenen materialen van de tv-wand en de eettafel zorgen voor een opvallend visueel contrast. Ook omringen donkere houtnerf afwerkingen het plafond, waardoor er visuele diepte ontstaat in de ruimte.

Het project Groot Stuk Bos werd voltooid in januari 2022 in Taichung City, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar efficiënt ruimtegebruik en het creëren van een harmonieuze leefomgeving. De inspiratie uit de natuur stelde de ontwerper in staat om met materialen een Engelse sfeer te creëren die de bewoner verlangde, resulterend in een droomhuis.

Groot Stuk Bos heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yan-Sian Liao
Afbeeldingscredits: Yan-Sian Liao
Projectteamleden: Liao, Yan Sian Cheng, Yun Hua
Projectnaam: Large Stretch of Forest
Projectklant: Yan-Sian Liao


Large Stretch of Forest IMG #2
Large Stretch of Forest IMG #3
Large Stretch of Forest IMG #4
Large Stretch of Forest IMG #5
Large Stretch of Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp