Liefdesinfirmerie: Een Harmonie van Functie en Design

Een bekroond interieurontwerp transformeert een schoolinfirmerie in Taipei

In een wereld waar functionaliteit en esthetiek vaak hand in hand gaan, presenteert de Liefdesinfirmerie, ontworpen door Daisuke Nagatomo en Minnie Jan, een unieke benadering van ruimtegebruik in een schoolgezondheidscentrum. Dit bekroonde ontwerp, dat de harmonie van waterkringen als inspiratiebron gebruikt, biedt een rustgevende omgeving voor gewonde studenten en optimaliseert tegelijkertijd de functionaliteit van de ruimte.

De Liefdesinfirmerie is een renovatieproject van de schoolinfirmerie in de Ren-ai basisschool in Taipei. Het oorspronkelijke ontwerp kampte met verschillende problemen, zoals onvoldoende circulatie, een donkere binnenruimte en onvoldoende opslag voor medische apparatuur. De nieuwe benadering van Nagatomo en Jan omvat biophilic design, dat meer natuurlijk licht introduceert, natuurlijke texturen en materialen incorporeert en vloeiende, gebogen oppervlakken gebruikt.

Elke cirkel in het ontwerp vertegenwoordigt een specifieke functie, zoals het kantoor van de verpleegkundige, bedden, borstvoedingskamers en de balie. Deze cirkels, geïnspireerd door de harmonie van waterkringen, hebben als doel de gewonde student te kalmeren wanneer ze komen voor behandeling. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van houtbewerking en geprefabriceerde meubelcomponenten, die ter plaatse zijn gemonteerd. Bovendien is het merendeel van het oppervlak behandeld met een anti-alcoholafwerking voor eenvoudigere reiniging.

De Liefdesinfirmerie is niet alleen een esthetisch aangename ruimte, maar ook een functioneel gezondheidscentrum. Het biedt een duidelijk pad voor gewonde studenten om de verpleegkundige te vinden en behandeld te worden. Bovendien is de ruimte uitgerust met controlepunten en een vlotte circulatie om congestie te voorkomen tijdens de jaarlijkse fysieke controles van de studenten.

Dit project maakt deel uit van een ontwerpbeweging op de campus, geïnitieerd door het Taiwan Design Research Institute en ondersteund door het Ministerie van Onderwijs. Het bevordert het esthetisch gevoel van studenten door hen bloot te stellen aan hoogwaardige ontworpen klaslokalen. De Liefdesinfirmerie is een prachtig voorbeeld van hoe design thinking kan worden toegepast om problemen te identificeren en oplossingen te vinden via design.

De Liefdesinfirmerie werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met zijn unieke benadering van ruimtegebruik en zijn toewijding aan zowel functionaliteit als esthetiek, is de Liefdesinfirmerie een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van studenten. Het is een bewijs van de kracht van design om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Projectteamleden: Design: Daisuke Nagatomo, Minnie Jan Construction: USEMIND SPATIAL DESIGN CO., LTD
Projectnaam: Love Infirmary
Projectklant: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan


Love Infirmary IMG #2
Love Infirmary IMG #3
Love Infirmary IMG #4
Love Infirmary IMG #5
Love Infirmary IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp