Joy of Playing: Een Merkidentiteit dat Actief Spelen en Emotionele Verbindingen Bevordert

Een Ontwerp van SQUARED

Inleiding

Balin is een merk met een doel. Ze streven ernaar om gezond en actief spelen te bevorderen, sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen en kennis over het milieu te vergroten door middel van leuke en boeiende speelervaringen. Om aan te sluiten bij hun merkdoel, waarden en overtuigingen, hebben wij een authentieke, positieve en leuke visuele taal ontwikkeld op basis van minimalistische esthetiek en aangevuld met hartverwarmende aquarel illustraties.

Unieke Eigenschappen

Balin is een merk dat prachtig vervaardigd speelgoed biedt dat informeert, inspireert en verrukt. We hebben alle aspecten van hun communicatie ontwikkeld: van het ontwerp van hun logo en merkassets tot de kleuren en vormen van hun speelgoed en personages... en vervolgens hebben we ze tot leven gebracht in een reeks charmante illustraties. Elk personage heeft een naam en een verhaal, wat helpt om een emotionele band met kinderen op te bouwen.

Realisatietechnologie

Voor zowel de productie van het speelgoed als voor de branding en verpakking worden materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt, die duurzaam, onschadelijk en recyclebaar zijn. Denk hierbij aan hout, multiplex, onschadelijke water- en plantgebaseerde verf, papier en biologisch katoen.

Interactie

Alle speelgoedpersonages hebben een naam en een verhaal, wat helpt om een emotionele band met kinderen op te bouwen. Ze worden verder tot leven gebracht in een reeks charmante aquarel illustraties.

Locatie en Tijdsbestek

Het proces van het creëren van de volledige visuele stijl van het product en de visuele communicatie was lang en uitputtend en begon halverwege 2020 en eindigde ergens eind 2021.

Onderzoek

Het onderzoek dat we hebben uitgevoerd was niet zozeer gericht op het ontwerp, maar we hebben wel verschillende onderwerpen verkend die verband houden met het merkdoel: actief spelen en de fysieke, cognitieve en emotionele voordelen ervan voor kinderen; sociale bewustwording en hoe kennis over milieukwesties kan worden bevorderd door middel van speelervaringen; emotionele intelligentie en het belang van sociale en emotionele vaardigheden die kinderen vandaag de dag missen.

Uitdagingen

De grootste uitdaging was het vinden van de juiste balans tussen minimalisme, eenvoudige vormen, een beperkt kleurenschema en tegelijkertijd een positieve, aantrekkelijke en schattige uitstraling van de producten en de identiteit.

Design Notities

Balin is een merk dat prachtig vervaardigd speelgoed biedt dat informeert, inspireert en verrukt. Hun doel is om gezond en actief spelen te bevorderen, sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen en kennis over het milieu te vergroten door middel van leuke en boeiende speelervaringen. Het ontwerpteam heeft alle aspecten van hun communicatie ontwikkeld: van het ontwerp van hun logo en merkassets tot de kleuren en vormen van hun speelgoed en personages... en heeft ze vervolgens tot leven gebracht in een reeks charmante illustraties. Elk personage heeft een naam en een verhaal, wat helpt om een emotionele band met kinderen op te bouwen.

Prijzen en Erkenningen

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie integreren, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yana Okoliyska
Afbeeldingscredits: Yana Okoliyska
Projectteamleden: Creative Director - Yana Okoliyska
Projectnaam: Joy of Playing
Projectklant: Yana Okoliyska


Joy of Playing IMG #2
Joy of Playing IMG #3
Joy of Playing IMG #4
Joy of Playing IMG #5
Joy of Playing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp