Ontwerpnaam: Groente

Ontwerpers: Yi-Teng Shih, Vincent Mao en Jay Li

Inleiding

In de wereld van deeggereedschap zijn de meeste sets gebaseerd op geometrische vormen. Er wordt echter weinig rekening gehouden met de ergonomie van kinderen, waardoor ze snel vermoeid raken tijdens het kneden van deeg. Daarom hebben de ontwerpers Yi-Teng Shih, Vincent Mao en Jay Li zich laten inspireren door groenten en fruit die kinderen dagelijks eten, om een nieuwe set deeggereedschap te creëren.

Deze unieke set deeggereedschap, genaamd "Groente", biedt kinderen de mogelijkheid om op een leuke manier verschillende vormen van deeg te maken. De ergonomie is zorgvuldig overwogen bij het ontwerpen van deze set. Zo is de aubergine deegroller ontworpen met een diameter en lichaamscurve die kinderen ondersteunen bij het uitrollen van deeg. De wortelvormige deegsnijder is gemakkelijk vast te houden en maakt het snijden van deeg eenvoudig. Met de champignonvormige extruder kunnen kinderen het proces van het extruderen van deeg observeren.

Deze set deeggereedschap is gemaakt van plastic en wordt geproduceerd door middel van spuitgieten. De afmetingen van de verpakking zijn 35 cm x 23 cm x 21 cm.

De "Groente" set is niet alleen een leuk en creatief speelgoed, maar het helpt kinderen ook bij het ontwikkelen van hun handvaardigheid. Door deegvormen te maken, worden de creativiteit, concentratie, cognitie, logica, esthetiek en expressieve vaardigheden van kinderen gestimuleerd.

Het ontwerpteam bestond uit Dr. Yi-Teng Shih van PolyU Design, Mr. Vincent Mao van Ningbo MiroKids Toys Co., Ltd, Mr. Jay Li en Ms. Gana Xu. Samen werkten ze aan dit project van januari 2019 tot januari 2021, met locaties in Hong Kong en Ningbo.

De "Groente" set heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Toys, Games and Hobby Products Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp is geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en het vermogen om de wereld een betere plek te maken.

Met de "Groente" set kunnen kinderen op een speelse en educatieve manier de wereld van deeg verkennen. Het is een geweldige manier om hun handvaardigheid te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben. Deze set is een waardevolle toevoeging aan elke speelgoedcollectie en zal kinderen inspireren om hun creativiteit de vrije loop te laten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi Teng Shih
Afbeeldingscredits: Mr Vincent Mao, Dr Yi-Teng Shih, Mr Jay Li, Ms Gana Xu
Projectteamleden: PolyU Design: Dr Yi-Teng Shih Ningbo MiroKids Toys Co.,Ltd: Mr Vincent Mao Mr Jay Li Ms Gana Xu
Projectnaam: Vegetable
Projectklant: Yi Teng Shih


Vegetable IMG #2
Vegetable IMG #3
Vegetable IMG #4
Vegetable IMG #5
Vegetable IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp