Revolutionaire Boulderball: Een Klimervaring in Miniatuur

Train en Speel met de Kleinste Bouldermuur ter Wereld

Ontdek hoe de Boulderball, ontworpen door Martin Oberhauser, de klimwereld verandert met een unieke combinatie van spel en training.

De Boulderball is meer dan een speeltje; het is een innovatief trainingsmiddel dat de fysieke en mentale uitdagingen van het boulderen nabootst. Deze compacte creatie van Martin Oberhauser is ontworpen om de kracht en techniek van klimmers te verbeteren, waar ze ook zijn. Met een diameter van slechts 110 millimeter, biedt de Boulderball een scala aan klimroutes, elk met een eigen kleurcode en bijbehorende speelkaarten die de grootste klimroutes ter wereld vertegenwoordigen.

De Boulderball is niet zomaar een product; het is het resultaat van een zorgvuldige ontwerpproces dat in 2022 in Bolzano begon en in 2023 voltooid werd. Het doel was om een kosteneffectief, in Italië geproduceerd item te ontwikkelen dat zowel voor kinderen als voor wereldklasse klimatleten geschikt zou zijn. De uitdaging lag in het vinden van een ontwerp dat de productiekosten zou verminderen zonder in te boeten aan kwaliteit of functionaliteit.

De unieke eigenschappen van de Boulderball liggen in zijn veelzijdigheid. Het is het kleinste boulderwand ter wereld en tegelijkertijd een trainingshulpmiddel en spel. Het is gemaakt van een veelzijdig plastic dat bekend staat om zijn hittebestendigheid en barrières tegen vocht en chemicaliën, wat het ook nog eens een duurzame keuze maakt. De Boulderball kan worden gerecycled tot duurzame plastic materialen zoals bakken, handvatten en behuizingen.

De interactie met de Boulderball is bedoeld om probleemoplossend vermogen te onderwijzen. De verschillende klimhouders van diverse vormen en maten leiden de gebruiker door de route naar het eindpunt. Hierdoor kunnen kracht, conditie en vingertechniek overal worden getraind - thuis, op kantoor, op school of als warming-up voor een klimsessie. De Boulderball stelt klimmers in staat om vingertechniek, positionering en efficiëntie nauwkeurig te observeren en te analyseren door middel van een klein, lichtgewicht en superdraagbaar klimapparaat.

De erkenning van de Boulderball blijft niet onopgemerkt; het ontwerp heeft de Iron A' Design Award in de categorie Speelgoed, Spellen en Hobbyproducten in 2024 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Boulderball, met zijn geregistreerde handelsmerk Climball en auteursrechten bij ©studiooberhauser, is een bewijs van de toewijding aan kwaliteit en innovatie in de klimindustrie.

De Boulderball is niet alleen een doorbraak in klimtraining, maar ook een statement van design en functionaliteit. Het is een voorbeeld van hoe een slim idee kan leiden tot een product dat zowel de klimcommunity als het brede publiek inspireert en uitdaagt. Met de Boulderball heeft Martin Oberhauser een nieuwe dimensie toegevoegd aan de wereld van klimtraining en entertainment.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Martin Oberhauser
Afbeeldingscredits: Image #1: ©studiooberhauser, Image #2: ©boulderball, Image #3: ©studiooberhauser, Image #4: ©studiooberhauser, Image #5:©Lukas Kahn
Projectteamleden: Martin Oberhauser
Projectnaam: Boulderball
Projectklant: Boulderball


Boulderball IMG #2
Boulderball IMG #3
Boulderball IMG #4
Boulderball IMG #5
Boulderball IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp