Elephant Geometry: Een Innovatief Wiskundig Speelgoed

Shanghai Art and Design Academy presenteert een uniek educatief speelgoed geïnspireerd op een traditioneel Chinees verhaal

Elephant Geometry, een creatie van de Shanghai Art and Design Academy, is een wiskundig speelgoed dat kinderen op een speelse manier kennis laat maken met het concept van oppervlakteberekening. Het ontwerp haalt inspiratie uit het traditionele Chinese verhaal "Cao Chong weegt de olifant" en combineert dit met moderne leermethoden.

De inspiratie voor Elephant Geometry komt van het traditionele Chinese verhaal "Cao Chong weegt de olifant". In dit verhaal gebruikt Cao Chong de methode van "gelijke vervanging" om het gewicht van een olifant te bepalen. Hij vervangt de olifant door stenen en maakt markeringen op een boot om hetzelfde effect te bereiken. Dit concept van "gelijke vervanging" wordt in het speelgoed gecombineerd met het algoritme voor oppervlakteberekening, waardoor kinderen spelenderwijs leren hoe ze oppervlaktes kunnen berekenen.

Wat Elephant Geometry onderscheidt van andere educatieve speelgoed, is de unieke manier waarop het kinderen introduceert aan wiskundige concepten. Het speelgoed maakt gebruik van enkele driehoekige en vierkante magnetische blokken om onregelmatige patronen te vormen, zoals dieren en fruit. Kinderen kunnen de oppervlakte van deze patronen berekenen door het aantal blokken te tellen.

Elephant Geometry is gemaakt van ABS, magnetische schijven en papier. De productie omvat CNC-bewerking, schilderen en 3D-printen voor de bouwblokken. Het speelgoed is ontworpen voor kinderen van vier jaar en ouder en heeft een lengte van 327 mm, een breedte van 232 mm en een hoogte van 48 mm. De bouwblokken bestaan uit gelijkbenige rechthoekige driehoeken met zijlengtes van 10 mm en 20 mm en vierkanten met zijlengtes van 10 mm en 20 mm.

De interactie met het speelgoed is eenvoudig en intuïtief. Een kleine kaart handleiding begeleidt kinderen stap voor stap hoe ze het spel kunnen spelen, van eenvoudig naar complex. De A4-grote kaart kan worden ingevoegd vanaf de zijgroef en geplaatst tussen het transparante bord en het magnetische witte bord. Kinderen kunnen de patronen uitstippelen door de silhouetvorm op de kaart en de oppervlakte berekenen volgens de berekeningsformule op de kaart.

Elephant Geometry is niet alleen een speelgoed, maar ook een educatief hulpmiddel dat kinderen helpt bij het ontwikkelen van hun rekenvaardigheid. Het speelgoed is ontworpen om kinderen aan te moedigen om hun eigen vormen te tekenen en hun eigen werken te creëren. Na het voltooien van een collage, kan het frame op tafel worden geplaatst voor weergave of decoratie, waardoor het zelfvertrouwen en het gevoel van prestatie van kinderen wordt verhoogd.

Elephant Geometry is bekroond met de Iron A' Toys, Games and Hobby Products Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken van de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sha Yang
Afbeeldingscredits: Nana Liao Yuxuan Zhang Sha Yang
Projectteamleden: Sha Yang
Projectnaam: Elephant Geometry
Projectklant: Sha Yang


Elephant Geometry IMG #2
Elephant Geometry IMG #3
Elephant Geometry IMG #4
Elephant Geometry IMG #5
Elephant Geometry IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp