Meow: Innovatieve Verpakking Transformeert tot Kattenhuis

Yanxuan Design Center Ontwerpt Multifunctionele Logistieke Doos

Geïnspireerd door de speelsheid van katten en de structuur van menselijke woningen, introduceert het Yanxuan Design Center een revolutionaire logistieke doos die na gebruik transformeert in een kattenhuis.

De uitdaging van het verminderen van afval in de logistieke sector heeft geleid tot een opmerkelijke innovatie door het Yanxuan Design Center. Hun nieuwste creatie, een multifunctionele logistieke doos genaamd 'Meow', is niet alleen een middel voor het transporteren van goederen, maar dient ook als een vermakelijke en comfortabele ruimte voor katten. Deze doos, die gemakkelijk kan worden omgevormd tot een kattenhuis, biedt een warme en gezellige winkelervaring voor consumenten en een speelse omgeving voor hun huisdieren.

Wat 'Meow' onderscheidt, is het gebruiksgemak. Met een eenvoudig en soepel vouwproces kan de doos zonder gereedschap of het creëren van afvalpapier in een kattenhuis worden veranderd. De slimme ruimtelijke vormgeving maximaliseert de bruikbaarheid van de doos, terwijl het innovatieve dubbele oorvergrendelingsontwerp aan de bovenkant zorgt voor een stabiele structuur die geschikt is voor het springgedrag van katten. Het uiterlijk van het kattenhuis, geïnspireerd door woningen en kattenelementen zoals oren en poten, verhoogt de vreugde voor zowel gebruikers als hun katten.

De 'Meow' logistieke doos is vervaardigd door middel van innovatieve structurele ontwerptechnieken, waardoor de verpakking gemakkelijk kan worden omgevormd tot een aantrekkelijk en stevig kattenhuis. Dit bevordert het hergebruik van afvalkarton en biedt een multifunctionele verpakkingsoplossing. Met afmetingen van 320mm breed, 280mm diep en 200mm hoog, is de 'Meow' doos ontworpen om zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk te zijn.

De 'Meow' doos is een initiatief dat duurzaamheid, multifunctionaliteit, maatschappelijk welzijn en huisdiervriendelijkheid combineert. Het ontwerpteam, bestaande uit Zhang Xiumin, Quan Xinyi, Li Shuqin en Yang Wenhao, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het hergebruik van logistieke dozen na transport. Hun doel was om door middel van innovatief ontwerp de afvalproductie van logistieke dozen te verminderen.

De ontwerpuitdagingen waren aanzienlijk, maar het team heeft ze overwonnen door een balans te vinden tussen commerciële kosten, draagvermogen van het product en de mogelijkheid tot massaproductie. Hierbij hebben ze esthetiek en milieuvriendelijkheid niet uit het oog verloren, wat resulteert in een betere ervaring voor de consument. De 'Meow' doos is niet alleen een logistieke doos geïnspireerd door katten en huizen, maar ook een micro-innovatie in de structuur en het uiterlijk van de doos, die de functionaliteit van verpakking en transport dient en tegelijkertijd een functioneel en schattig kattenhuis wordt.

Het project begon in april 2023 in Hangzhou en werd in mei 2023 voltooid. Het wordt nu succesvol toegepast voor logistiek transport in de kattenbakvullingindustrie. De 'Meow' doos heeft de prestigieuze Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024 gewonnen, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WAN HU
Afbeeldingscredits: Image Chen Zenan and Quan Xinyi
Projectteamleden: Zhang Xiumin, Quan Xinyi, Li Shuqin and Yang Wenhao
Projectnaam: meow
Projectklant: Netease Yanxuan Trading Co. Ltd


meow IMG #2
meow IMG #3
meow IMG #4
meow IMG #5
meow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp