Magische Mythen Ontmoeten Modern Bierdesign

Eidon Avec: Een Verhalende Reis in Bierverpakking

In de wereld van ambachtelijk bier brengen Lin Zhang en Chengbin Jiang een vernieuwende kijk op verpakking met de Eidon Avec collectie, geïnspireerd door Europese mythologieën.

In een markt waar de verpakking net zo belangrijk is als het product zelf, hebben Lin Zhang en Chengbin Jiang een unieke serie bierverpakkingen ontworpen die de zintuigen prikkelt. De Eidon Avec collectie is een ode aan de rijke Europese mythologie, verweven met de kunst van het bierbrouwen. Deze collectie vertelt een verhaal dat niet alleen de smaakpapillen, maar ook de verbeelding van de consument aanspreekt.

De verpakking, een geschenkdoos met vier verschillende bieren, speelt in op de Chinese traditie van het geven van geschenken tijdens festivals. Het ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar voldoet ook aan de groeiende nieuwsgierigheid naar diverse biersmaken in China. Het is een perfecte symbiose van culturele waarden en moderne consumptiepatronen.

De keuze voor 1-liter blikken als verpakkingsmedium is strategisch gekozen om de doelgroep te bedienen die grotere volumes bier prefereert. Deze keuze biedt ook de mogelijkheid voor grotere en meer indrukwekkende illustraties, die het hart vormen van dit ontwerp. Vier originele kunstwerken, zorgvuldig handgetekend en digitaal uitgewerkt door ervaren kunstenaars, brengen de magie van de Eidon Avec collectie tot leven.

Met een hoogte van 250 millimeter voor elke aluminium fles en een geschenkdoos van 420 bij 270 bij 130 millimeter, biedt de verpakking ruimte aan vier bieren. Dit technische ontwerp is een toonbeeld van doordachte esthetiek en functionaliteit, waarmee het zich onderscheidt in de markt.

De uitdaging lag in het vaststellen van een ontwerpconcept dat recht doet aan de Europese mythologieën, ondanks de beperkte kennis hierover bij het team. Na grondig onderzoek en meerdere revisies van de karakters en details in de visuals, is een ongeëvenaard eindproduct ontstaan dat de essentie van design belichaamt.

De Eidon Avec collectie, bekroond met de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024, is een bewijs van de creatieve vindingrijkheid en ervaring van Lin Zhang en Chengbin Jiang. Het is een ontwerp dat niet alleen de kwaliteit van het bier eer aandoet, maar ook een verhaal vertelt dat de consument meeneemt op een reis van oorsprong naar erfgoed, en uiteindelijk over zee naar de huidige locatie brengt. Een verpakking die meer is dan een omhulsel; het is een verhalende ervaring die de band tussen merk en consument versterkt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Oasis Yves Design Co.,Ltd
Afbeeldingscredits: Shenzhen Oasis Yves Design Co.,Ltd
Projectteamleden: Creative director: Lin Zhang Design Director: Chengbin Jiang Art work: Jian Feng
Projectnaam: Eidon Avec
Projectklant: China Qingdao Eidon Avec Beer Ltd.


Eidon Avec  IMG #2
Eidon Avec  IMG #3
Eidon Avec  IMG #4
Eidon Avec  IMG #5
Eidon Avec  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp