LYNCH: Een Tijdreis naar de Jaren '20

Salon en Bar in Eén: Een Uniek Ontwerp van Hsin Hao Huang

In de bruisende wereld van interieurdesign neemt LYNCH Salon en Bar bezoekers mee terug naar de jaren '20, een tijdperk van ongekende luxe en glamour. Dit unieke concept, dat zowel een kapsalon als een bar omvat, is het brein van ontwerper Hsin Hao Huang en belooft een ervaring die de zintuigen prikkelt.

De inspiratie voor LYNCH Salon en Bar is onmiskenbaar de Jazz Age, een periode waarin extravagantie en weelde de boventoon voerden. Het interieur is een eerbetoon aan deze tijd met een overvloed aan spiegels die een visuele diepte creëren en vintage meubilair dat de glamour van weleer oproept. Overdag functioneert de ruimte als een kapsalon, 's avonds transformeert het tot een sfeervolle bar die de nostalgie van het oude Shanghai ademt. Het ontwerp is een harmonieuze mix van Oosterse en Westerse elementen, waarbij het gebruik van spiegels en licht een mysterieuze sfeer schept.

Wat LYNCH onderscheidt van andere ontwerpen, is de dualiteit van de ruimte. Het is een plek waar overdag de schaar het woord voert en 's nachts de cocktailshaker. De inrichting, met zijn glaswerk, spiegels en zachte verlichting, biedt een glamoureuze achtergrond voor zowel de kapper als de barman. De donkere kleurstelling verwijst naar de Grote Depressie, terwijl de luxe materialen en het spel van licht en schaduw de rijkdom van de jaren '20 symboliseren. Het interieur vertelt een verhaal van contrasten, waarbij de bezoeker wordt meegenomen op een reis door de tijd.

De realisatie van dit project was mogelijk door het gebruik van materialen als messing, steen, glas en spiegels, die samen een authentieke sfeer creëren. Het ontwerp maakt gebruik van symmetrie en patronen, zoals de diamantvormige vloer en de glazen scheidingswanden, die zorgen voor privacy zonder de ruimtelijkheid te verliezen. De zitgedeeltes zijn strategisch geplaatst om zowel overdag als 's avonds comfort te bieden, terwijl de verlichting zorgvuldig is gekozen om de juiste sfeer te benadrukken.

De uitdagingen bij het ontwerpen van LYNCH lagen in het vangen van de essentie van de jaren '20 zonder te vervallen in clichés. Het gebruik van messing, dat met de tijd patineert, voegt een authentiek element toe aan het interieur. De witte vintage tegels in het midden van de ruimte zorgen voor een evenwicht tussen licht en donker, terwijl de gelaagdheid van de scheidingswanden een gevoel van ceremonie oproept. De combinatie van materialen en lichteffecten maakt elk bezoek aan LYNCH een betoverende ervaring.

LYNCH Salon en Bar is een project dat de grenzen van traditioneel design doorbreekt. Het is een ruimte waar geschiedenis en moderniteit samenkomen, waar elke hoek een verhaal vertelt en waar elke ervaring een herinnering wordt. Het is een eerbetoon aan een tijdperk dat bekend stond om zijn stijl en elegantie, en een uitnodiging aan de bezoeker om deel uit te maken van die rijke historie.

De creatie van Hsin Hao Huang is niet onopgemerkt gebleven; LYNCH Salon en Bar is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een bewijs van uitmuntendheid in creativiteit en vakmanschap. Het project, voltooid in 2022 in Taipei City, Taiwan, is een voorbeeld van hoe design de kracht heeft om ons mee te nemen naar een andere tijd en plaats, en ons te inspireren met zijn schoonheid en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin Hao Huang
Afbeeldingscredits: Lungwei Interior Design
Projectteamleden: Hsin Hao Huang
Projectnaam: Lynch
Projectklant: Lungwei Interior Design


Lynch IMG #2
Lynch IMG #3
Lynch IMG #4
Lynch IMG #5
Lynch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp