De Schoonheid van Collage: Een Uniek Woonconcept

Ontwerper Kai-Hui Chang creëert een verfijnde residentie geïnspireerd door de textuur en effecten van tegels

De Taiwanese ontwerper Kai-Hui Chang heeft een unieke residentie gecreëerd, geïnspireerd door de textuur en effecten van tegels. Het project, genaamd "Beauty Of Collage", is een viering van verschillende vormen van tegelcollagetechnieken en industriële stijl, die samen een harmonieus en gelukkig huis voor de familie creëren.

Kai-Hui Chang heeft een ruimte gecreëerd die gevuld is met verschillende vormen van tegelcollagetechnieken. De ontwerper heeft de industriële stijl en grijze artistieke coating gebruikt om de kleuren van de tegels naadloos te verbinden. Het resultaat is een unieke sfeer die de verschillende materialen en texturen van de tegels benadrukt.

Wat dit project onderscheidt, is de manier waarop de tegels zijn verwerkt in het ontwerp. Ze zijn geïntegreerd in de muur van de eetkamer, de tv-kastmuur in de slaapkamer en het zicht van de gang. De tegels, met hun verschillende kleuren, texturen en vormen, creëren een unieke sfeer die in elk deel van het huis te voelen is.

Een ander uniek kenmerk van dit ontwerp is de open haard. De klant, die lange tijd in het buitenland heeft gewoond, wilde graag een open haard in huis. Om aan deze wens te voldoen, heeft de ontwerper de open haard gepland op de plek waar het gezin de meeste tijd samen doorbrengt. De open haard is ontworpen met een schuine manier om de woonkamer en eetkamer te omarmen, wat een metafoor is voor omhelzing.

Het project is gerealiseerd met verschillende bouwmaterialen, waaronder tegels, artistieke coating, ijzeren onderdelen, ijzeren buizen en glas. Er zijn verschillende soorten tegels gebruikt, waaronder porseleinen tegels, houtnerftegels, zeshoekige tegels, vintage tegels en culturele tegels. Elk type tegel heeft verschillende texturen, glad of ruw, kleurrijk of uniform. De ontwerper heeft het concept van analoge bouwmaterialen genomen om elk gebied met een artistieke coating te verbinden die levendige beelden presenteert die perfect bij de tegels passen.

De locatie is een 15 jaar oud appartement op de 7e verdieping met een totale oppervlakte van 105,7 vierkante meter. Het heeft drie slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en twee badkamers. Het oorspronkelijke ontwerp van het openbare gebied was smal en de keuken was gesloten. Om deze nadelen op te lossen, heeft de ontwerper de positie van de keukenopening veranderd en de overtollige gevel verwijderd om de badkamer van de hoofdslaapkamer te vergroten. Tegelijkertijd heeft de ontwerper de bank weggegooid om de woonkamer flexibeler te maken en de openbare ruimte comfortabeler te maken.

Het project "Beauty Of Collage" is een prachtig voorbeeld van hoe een ontwerper de persoonlijke voorkeuren van een klant kan omzetten in een uniek en stijlvol woonconcept. Het project is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHANG, KAI HUI
Afbeeldingscredits: VHouse Interior Design
Projectteamleden: Kai-Hui Chang
Projectnaam: Beauty of Collage
Projectklant: CHANG, KAI HUI


Beauty of Collage IMG #2
Beauty of Collage IMG #3
Beauty of Collage IMG #4
Beauty of Collage IMG #5
Beauty of Collage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp