Wabi-Sabi Schoonheid in Feng Tian Restaurant

Qiming Zhang's ontwerp creëert een oase van rust en eenvoud

In het hart van Changchun onthult Qiming Zhang een culinaire ervaring geworteld in de filosofie van wabi-sabi. Feng Tian Restaurant, geopend in juli 2023, biedt een unieke ambiance waar tijd lijkt stil te staan en eenvoud heerst.

Wabi-sabi, een concept dat de schoonheid van het onvolmaakte en vergankelijke viert, vormt de kern van Zhang's ontwerp voor Feng Tian Restaurant. Dit 1000㎡ grote etablissement is een toevluchtsoord waar gasten de drukte van de stad kunnen ontvluchten en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rust en subtiele luxe. De ruimte is ontworpen om interacties te bevorderen, met privéboxen die een intieme sfeer creëren voor diners om te genieten van gezelschap en verfijnde gerechten.

De technische realisatie van het restaurant is even indrukwekkend als het concept. Het plafond van het atrium, samen met de donkere metalen ijzeren staven, geeft een gevoel van beweging en interactie in de ruimte. Deze elementen werken samen om een dialoog met de culinaire creaties te stimuleren, wat bijdraagt aan de levendigheid en het plezier van de eetervaring. Het is een plek waar de eenvoud van wabi-sabi en de warmte van menselijke interactie samenkomen.

Zhang's benadering van het ontwerp is diepgaand en doordacht. De esthetiek van wabi-sabi, vaak geïnterpreteerd als de schoonheid van eenzaamheid en eenvoud, wordt hier gevierd als een staat van zijn die moeilijk te bereiken is. Het restaurant biedt een ruimte waarin de bezoeker de volledigheid in het onvolledige kan zien en oneindige vitaliteit kan voelen binnen de beperkingen van de fysieke omgeving.

De locatie van Feng Tian Restaurant, in het bruisende hart van Changchun, contrasteert met de serene sfeer binnen. Het design nodigt uit tot reflectie en biedt een ervaring die verder gaat dan alleen dineren. Het is een plek waar elk element, van de verlichting tot de materialen, bijdraagt aan het creëren van een heiligdom van wabi-sabi in de drukke stad.

De erkenning voor Zhang's werk is niet uitgebleven. Feng Tian Restaurant werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024. Deze prestigieuze prijs bevestigt de creativiteit, het vakmanschap en de innovatie die het ontwerp belichaamt, en plaatst het restaurant op de kaart als een bestemming die niet alleen het gehemelte, maar ook de ziel voedt.

In conclusie, Feng Tian Restaurant is meer dan een plek om te eten; het is een ervaring die de geest kalmeert en de zintuigen prikkelt. Qiming Zhang heeft met zijn ontwerp een ruimte gecreëerd waar de principes van wabi-sabi tot leven komen en waar elke gast de volheid van het leven kan waarderen binnen de eenvoud van het bestaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhang Qiming
Afbeeldingscredits: Zhang Qiming
Projectteamleden: Zhang Qiming
Projectnaam: Feng Tian Restaurant
Projectklant: QIJU MIX SPACE DESIGN CO.LTD.


Feng Tian Restaurant IMG #2
Feng Tian Restaurant IMG #3
Feng Tian Restaurant IMG #4
Feng Tian Restaurant IMG #5
Feng Tian Restaurant IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp