Carefree and Leisurely Lifestyle: Een Unieke Residentiële Woning in Taichung

Een Ontwerp van Yu Ju Lin

Inleiding:

Deze residentiële woning in Taichung, Taiwan, is een perfecte weerspiegeling van een zorgeloze en ontspannen levensstijl. Ontworpen door de getalenteerde Yu Ju Lin, biedt dit project een unieke combinatie van ruimte, functionaliteit en esthetiek. Met zijn lichte kleurenpalet, dynamische esthetiek en stedelijke smaak, is deze woning een ware oase van rust en comfort. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en het ontwerpproces van deze prachtige woning.

Body:

Deze op zichzelf staande woning heeft een geschiedenis van meer dan 20 jaar. Het ontwerpteam was verantwoordelijk voor het ontwerp en de planning van de eerste twee verdiepingen van het gebouw. De eigenaren wilden een open ruimte, een grote keuken, een ruime slaapkamer, voldoende kleedruimte en een open badkamer met een ligbad. Het ontwerpteam heeft aan al deze wensen voldaan en een ruimte gecreëerd die perfect aansluit bij de levensstijl van de eigenaren.

De woning straalt een gevoel van ruimte uit, zowel binnen als buiten. Het lichte kleurenpalet van de ruimte weerspiegelt de dynamische esthetiek van het gebouw en zorgt ervoor dat het perfect past in de stedelijke omgeving. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, stucwerk en leisteen draagt bij aan de warme en uitnodigende sfeer van de ruimte.

De begane grond van de woning is ontworpen als een openbare ruimte, waarin de verschillende functies naadloos in elkaar overlopen. De entreehal is prachtig vormgegeven met steen, staal en glas, waardoor het probleem van direct zicht op de woonkamer wordt geëlimineerd. De plafonds van de woonkamer zijn voorzien van sierlijsten om de warmte van het leven en de behoefte aan ontspanning te benadrukken. De eetkamer is geïntegreerd met een bar en een open keuken, waardoor de traditionele definitie van de ruimte wordt vervangen en er een open en uitnodigende sfeer ontstaat.

Op de tweede verdieping is een studeerruimte gepland voor de mannelijke eigenaar, die ook de belangrijkste werkruimte thuis is geworden in het post-epidemische tijdperk. De boekenkast is slim ontworpen en biedt zowel display- als opslagmogelijkheden. De slaapkamer is voorzien van een kleedruimte en straalt dezelfde stijlvolle, moderne en elegante sfeer uit als de openbare ruimte. Door het gebruik van indirecte verlichting ontstaat er een ontspannen sfeer in de ruimte. De badkamer is ontworpen met het oog op comfort en luxe, met een slimme indeling van het bad en de douche.

Conclusie:

Deze residentiële woning in Taichung is een perfect voorbeeld van een zorgeloze en ontspannen levensstijl. Het ontwerp van Yu Ju Lin weet perfect de balans te vinden tussen functionaliteit, esthetiek en comfort. Met zijn lichte kleurenpalet, dynamische esthetiek en stedelijke smaak biedt deze woning een unieke leefomgeving voor de eigenaren. Het is een plek waar ze kunnen genieten van het leven, ontspannen en tot rust kunnen komen.

Deze prachtige woning is een ware blikvanger en verdient alle lof en erkenning die het heeft ontvangen. In 2023 werd dit ontwerp bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieur, Winkel- en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent het innovatieve en praktische karakter van het ontwerp, evenals de bijdrage aan een betere wereld.

Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail is deze residentiële woning een inspiratie voor iedereen die streeft naar een zorgeloze en ontspannen levensstijl.

Afbeeldingen met dank aan: Fotograaf Ar-Her Kuo, Carefree And Leisurely Lifestyle, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu Ju Lin
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Ar-Her Kuo, Carefree And Leisurely Lifestyle, 2021.
Projectteamleden: Yu Ju Lin
Projectnaam: Carefree and Leisurely Lifestyle
Projectklant: Yu Ju Lin


Carefree and Leisurely Lifestyle IMG #2
Carefree and Leisurely Lifestyle IMG #3
Carefree and Leisurely Lifestyle IMG #4
Carefree and Leisurely Lifestyle IMG #5
Carefree and Leisurely Lifestyle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp