Fight Together: Een Uniek en Artistiek Kantoorontwerp

Een innovatief ontwerp van Sheng Tao en Yi Zhang

Inleiding:

Het kantoorontwerp "Fight Together" is een opvallend en uniek project dat functionaliteit combineert met artistieke elementen. Ontworpen door Sheng Tao en Yi Zhang, is dit kantoorontwerp een perfecte balans tussen esthetiek en praktisch gebruik. Met een focus op yin en yang, geometrische vormen en een gedurfde kleurenpalet, is dit ontwerp een ware blikvanger.

Sheng Tao en Yi Zhang hebben met dit ontwerp de basisfuncties van een kantoorruimte heruitgevonden. Door het gebruik van precieze indelingen en subtiele onderverdelingen, hebben ze een ruimte gecreëerd die een gevoel van oneindige spanning oproept. De combinatie van blok- en vlakkelementen op verschillende niveaus zorgt voor een progressieve en dynamische uitstraling. Het scherpe contrast tussen rood en wit voegt een uniek artistiek gevoel toe aan de ruimte.

Wat dit ontwerp echt onderscheidt, is het gebruik van yin en yang om de ruimte in te delen. Door de hele ruimte te omlijsten met cirkelvormige bogen, hebben de ontwerpers de ruimte verdeeld in twee hoofdgebieden en vier componenten. Dit zorgt voor een solide basis voor de ruimtelijke planning. In de lege ruimte van de oorspronkelijke structuur hebben ze een wolkachtige structuur van blokken en vlakken geplaatst. Deze structuur wordt aangevuld met een reeks meubels om de ruimtelijke vorm compleet te maken.

Het kantoorontwerp is gerealiseerd met behulp van een stalen frame, tapijt, gehard glas en latexverf. Deze materialen dragen bij aan de moderne uitstraling van de ruimte en zorgen voor duurzaamheid en functionaliteit.

Met een oppervlakte van 280m² biedt dit kantoorontwerp voldoende ruimte voor efficiënt werken en samenwerken. De compacte opstelling van de werkplekken bevordert communicatie en onderlinge ondersteuning tussen medewerkers. Bovendien is er gebruik gemaakt van een gezichtsherkenningstoegangscontrolesysteem en donker glas om privacy en vertrouwelijkheid te waarborgen.

Het ontwerpteam, bestaande uit Sheng Tao, Yi Zhang, Hui Cai en Wan Huang, heeft met dit project een uitdaging overwonnen. De aanwezigheid van structurele kolommen in de ruimte vormde een obstakel voor het behouden van de integriteit van het ontwerp. Door slimme ontwerpkeuzes en het vermijden van de kolommen of ze op een natuurlijke manier in het ontwerp te integreren, is het team erin geslaagd om een naadloze en harmonieuze ruimte te creëren.

Het kantoorontwerp "Fight Together" is een ware blikvanger en een inspirerend voorbeeld van hoe kunst en functionaliteit kunnen samenkomen in een kantooromgeving. Het gebruik van yin en yang, geometrische vormen en een gedurfd kleurenpalet maken dit ontwerp uniek en onderscheidend. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp bekroond is met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Dit ontwerp is een ware verrijking voor de levenskwaliteit en draagt bij aan het verbeteren van de wereld om ons heen.

Met het kantoorontwerp "Fight Together" hebben Sheng Tao en Yi Zhang een nieuwe standaard gezet voor kantoorontwerpen. Dit innovatieve ontwerp combineert functionaliteit, esthetiek en artistieke elementen op een unieke en inspirerende manier. Het resultaat is een kantoorruimte die niet alleen efficiënt werken mogelijk maakt, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit is.

Ben jij klaar om samen te vechten in deze unieke en artistieke kantooromgeving?


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sheng Tao
Afbeeldingscredits: Sheng Tao
Projectteamleden: Sheng Tao Yi Zhang Hui Cai Wan Huang
Projectnaam: Fight Together
Projectklant: Sheng Tao


Fight Together IMG #2
Fight Together IMG #3
Fight Together IMG #4
Fight Together IMG #5
Fight Together IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp