Deuz: Een Verplaatsbare Prefab Cabin voor een Comfortabel Verblijf in de Natuur

Een Conceptueel Ontwerp van Alexandru Zingaliuc

Inleiding

Deuz is een conceptueel project van een comfortabel, verplaatsbaar huis voor een gezin. Deze modulaire prefab cabin kan eenvoudig worden geassembleerd in een natuurlijke omgeving, waardoor je beschermd bent tegen de elementen en roofdieren, terwijl je tegelijkertijd één op één met de natuur kunt zijn. Het ontwerp is geïnspireerd op de klassieke houten cabin, maar dan met een moderne twist die de behoeften van de moderne mens in de stad weerspiegelt. De nadruk ligt op openheid naar de buitenwereld, wat wordt bereikt door middel van grote panoramische schuifwanden die de cabin openstellen voor licht en ruimte.

Deuz is een uniek concept dat zich onderscheidt door zijn compacte formaat en toch alle benodigdheden biedt voor comfortabel wonen. De cabin is voorzien van een keuken, een slaapgedeelte en een badkamer met douche. Ondanks zijn kleine formaat is er aan alles gedacht.

Deuz bestaat uit vier prefab modules die ter plaatse worden geassembleerd, twee modules voor de leefruimte en twee voor het dak. Elke module bestaat uit een metalen behuizing met een thermische isolatiekern, bekleed met multiplex aan de binnenkant en zwart geblakerd hout aan de buitenkant. De prefab modules worden gemonteerd op een verstelbare metalen structuur, waardoor het ontwerp zich aan elk terrein kan aanpassen.

De afmetingen van de cabin zijn 5200 mm x 12000 mm x 5400 mm. Deuz is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een gezin en biedt een slaapkamer, een badkamer en een woonruimte met keuken.

Het ontwerp van Deuz is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar traditionele cabins en de belangrijkste kenmerken daarvan. Het doel was om deze kenmerken te combineren met moderne standaarden op het gebied van comfort en functionaliteit. Het resultaat is een verplaatsbare structuur die overal geplaatst kan worden, zonder afhankelijk te zijn van de infrastructuur voor water en elektriciteit. Al deze systemen zijn geïntegreerd in de structuur van de cabin.

Deuz biedt niet alleen een comfortabele leefruimte, maar ook een unieke ervaring in de natuur. Dankzij het modulaire en verplaatsbare ontwerp kan de cabin op elke gewenste locatie worden geplaatst. Deuz is volledig uitgerust met een open haard, vloerverwarming, watertank en geïntegreerd elektrisch systeem.

Het concept voor Deuz is ontwikkeld in oktober 2021 door architect Alexandru Zingaliuc en zijn team. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Deuz is een conceptueel ontwerp dat laat zien hoe een verplaatsbare prefab cabin een comfortabel verblijf in de natuur mogelijk maakt. Met zijn unieke kenmerken en modulaire constructie biedt Deuz een nieuwe manier om te genieten van de schoonheid van de natuur zonder concessies te doen aan comfort en functionaliteit.

Afbeeldingen: Archizeit Studio, Renders en Lay-outs, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandru Zingaliuc
Afbeeldingscredits: All images: Archizeit Studio, Renders and Layouts, 2021.
Projectteamleden: Lead Architect: Alexandru Zingaliuc Assistant Architect: Mariana Popescu 3D Visualization: Vera Radulova
Projectnaam: Deuz
Projectklant: Alexandru Zingaliuc


Deuz IMG #2
Deuz IMG #3
Deuz IMG #4
Deuz IMG #5
Deuz IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp