Yi Family Friendly: Een Harmonieuze Samensmelting van Luxe, Rust en Speelsheid

Een Uniek Huiselijk Ontwerp door Wen Lung Chen

Met het thema moderne Zen integreert deze vijf verdiepingen tellende woning naadloos een luxueuze stijl voor de ouders, een vredige stijl voor de grootouders en een kleurrijke, speelse omgeving voor de kinderen. Er zijn ook voldoende gemeenschappelijke ruimtes, zoals de zit- en eetkamer beneden en de speelkamer op de bovenverdieping, waar familieleden tijd met elkaar kunnen doorbrengen of alleen kunnen genieten. Dit is de sleutel tot een gelukkig leven in een meergeneratiehuis.

Dit vijf verdiepingen tellende, driegeneratiehuis is perfect geschikt voor de familiegerichte levensstijl van de Chinese cultuur. Drie generaties zijn met elkaar verbonden op alle verdiepingen, maar behouden toch hun eigen privéruimte. Elke verdieping heeft een eigen karakter door het mixen en matchen van verschillende elementen en materialen om verschillende esthetiek en levensstijlen te weerspiegelen. Het gehele huis behoudt een holistische stijl en houdt nauwlettend rekening met de behoeften en voorkeuren van elke generatie om de aanpasbaarheid en harmonie te vergroten.

De open concept gemeenschappelijke ruimte in grijstinten verandert van omgeving door het gebruik van verschillende materialen. Het marmer en houten rooster tonen een luxueuze Oosterse geest. Europese muurpatronen balanceren zwaardere kleuren uit. De gedurfde kleuren en materialen van de ouderslaapkamer tonen een moderne karakter. De elegant serene slaapkamer van de grootouders is afgewerkt met marmer en hout. De kinderkamers maken gebruik van een creatieve landelijke Amerikaanse stijl. De zachte kleuren van de bibliotheek weerspiegelen de zoetheid van gezamenlijke familietijd.

Met behulp van kleurlagen en materiaalwisselingen wordt een soepele verkeersstroom gecreëerd en wordt de relatie tussen ruimtes verrijkt. Tegenstrijdige elementen, zoals Oost en West, delicaat en gevlekt, en rust en luxe worden samengevoegd in een interpretatie van moderne Zen. Technieken zoals het combineren van strakke geometrische lijnen met organische patronen, het combineren van koele steen met warm hout en het matchen van spiegelende oppervlakken met eenvoudige steen worden gebruikt om de levendige moderne en serene Oosterse esthetiek in evenwicht te brengen.

Met een totale oppervlakte van 367 vierkante meter biedt dit huis voldoende ruimte voor elke generatie. De eerste verdieping beslaat 63 vierkante meter, de tweede verdieping 56 vierkante meter, de derde verdieping 55 vierkante meter, de vierde verdieping 69 vierkante meter, de vijfde verdieping 69 vierkante meter en de zesde verdieping 53 vierkante meter.

Deze woning is ontworpen door Wen Lung Chen en gerealiseerd in Taoyuan City gedurende een periode van zeven maanden, van februari 2019 tot augustus 2020. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar de familiegerichte Chinese cultuur en biedt een oplossing voor de uitdagingen van het samenleven van verschillende generaties.

Met zijn unieke combinatie van luxe, rust en speelsheid is het Yi Family Friendly ontwerp een ware blikvanger. Het heeft de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met dank aan Change interior design Ltd. voor de afbeeldingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WEN LUNG CHEN
Afbeeldingscredits: Change interior design Ltd.
Projectteamleden: CHEN WEN LUNG
Projectnaam: Yi Family Friendly
Projectklant: WEN LUNG CHEN


Yi Family Friendly IMG #2
Yi Family Friendly IMG #3
Yi Family Friendly IMG #4
Yi Family Friendly IMG #5
Yi Family Friendly IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp