BLS World Trade Center: Een Nieuw Icoon in Haining

Een Mix van Luxe Werkruimtes en een Hotel

Het BLS World Trade Center is een groot complex met een mix van functies, bedoeld om ongeëvenaarde werkruimtes en een luxe hotel te bieden in Oost-China. Het complex heeft als doel de groei en vitaliteit te stimuleren door de skyline van Haining opnieuw vorm te geven. De toren rijst op naar de hemel en toont de schoonheid van kracht. De strakke gordijngevels zijn ritmisch en dynamisch, en de iconische torenkroon, gevormd door het omhoogstekende gebouw, weerspiegelt de snelle economische groei van de stad.

Het BLS World Trade Center onderscheidt zich door een strategie van het balanceren van economie met de stedelijke context. Kunst, technologie en natuur zijn geïntegreerd in de 268 meter hoge toren, wat resulteert in een reeks nieuwe, leuke ruimtes. De architecten hebben het ontwerp verdiept om de flexibiliteit, variabiliteit en fusie tussen de ruimtes te verbeteren. Ze hebben gebruik gemaakt van parametrische ontwerpbenaderingen om de compatibiliteit tussen de kostbare, langlevende ruimtes en de constante technologische ontwikkeling te waarborgen, en zo een nieuw hoofdstuk te openen voor landmark architectuur in het Central Business District (CBD).

De toren maakt gebruik van een volledig glazen gordijngevelsysteem om de integriteit van het gebouw te versterken. De afwisseling tussen transparantie en ondoorzichtigheid van de gordijngevels biedt flexibiliteit om het buitenmilieu af te schermen of binnen te laten, en het plug-in unitized gordijngevelsysteem helpt energie te besparen. De podiums maken gebruik van een gordijngevelsysteem van glas en geperforeerde aluminium platen, wat een contrast creëert tussen soliditeit en lichtheid. Parametrische ontwerpmethoden zorgen voor een dynamisch en expressief architecturaal beeld.

Het BLS World Trade Center bestaat uit een toren en verschillende podiums. De 51 verdiepingen tellende toren biedt voornamelijk kantoren en een vijfsterrenhotel. Het hotel bevindt zich op de hogere verdiepingen en beschikt over een "Sky Lobby" en een "Sky Observatory" op een hoogte van 222,8 meter, waar bezoekers een 360-graden uitzicht op de stad kunnen ervaren. De podiums omvatten commerciële faciliteiten, een conferentiecentrum en een mediacentrum. Het hele complex is een gemengd cultureel en zakelijk centrum dat ecologie, industrie, toerisme en vrije tijd integreert.

Het BLS World Trade Center is gelegen in Haining, in de provincie Zhejiang, China. Het project is gestart in december 2019 en zal naar verwachting in december 2023 worden voltooid. Het is een landmark-gericht ontwikkelingsproject dat tot doel heeft een toonaangevend architectuursysteem te vestigen, een levendig displayoppervlak voor de stad te creëren en de ontwikkeling van de omliggende gebieden te versnellen. Het project integreert een conferentie- en tentoonstellingscentrum, een wereldklasse commercieel centrum, recreatieve faciliteiten, een vijfsterrenhotel en een kantoorgebouw van topklasse, en zal een voorbeeldfunctie vervullen.

Het BLS World Trade Center is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het BLS World Trade Center wordt geprezen om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en biedt een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en positieve gevoelens van verbazing en verwondering.

Het BLS World Trade Center is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van de groei en welvaart van Haining. Met zijn unieke ontwerp en opvallende kenmerken zal het complex de stad en haar toekomstige ontwikkeling bevorderen en belichamen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SEA Design Group
Afbeeldingscredits: SEA Design
Projectteamleden: SEA Design Group Hu Chen Li Xiaolan Wu Zhengyu Sheng Ting Liu Zhongwei Shi Jimin Yu Shijun Liu Jinnan Li Hegang Lin Chuzhong Wang Xin Wu Jie Ding Chun Zhao Tong
Projectnaam: BLS World
Projectklant: SEA Design Group


BLS World  IMG #2
BLS World  IMG #3
BLS World  IMG #4
BLS World  IMG #5
BLS World  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp