China Grain Museum: Een Symfonie van Cultuur en Design

Be Genius Design onthult unieke geschenken geïnspireerd door agrarische rijkdom

In een harmonieuze fusie van traditionele kunst en modern design presenteert Be Genius Design een reeks culturele en creatieve geschenken voor het Chinese Graanmuseum.

De ontwerpers van Be Genius Design hebben zich laten inspireren door de culturele en historische context van het Chinese Graanmuseum. Ze hebben architectonische elementen, gouden rijstvelden, zonnebloemen, graanschuren en schilderachtige details op een naadloze manier verweven in hun illustraties. Deze ontwerpinspiraties, diep geworteld in de schoonheid van de natuur, omarmen ook de artistieke essentie van de traditionele Chinese schilderkunst, waardoor de geschenken een culturele diepgang krijgen.

Wat de geschenkencollectie voor het Chinese Graanmuseum uniek maakt, is de samensmelting van graan-geïnspireerde illustraties met de architectuur van het museum, natuurlijke elementen en traditionele cultuur. Dit presenteert creatieve visuals die rijk zijn aan traditionele Chinese kenmerken. Hiermee sluiten de geschenken niet alleen aan bij het thema van het museum, maar weerspiegelen ze ook de rijke agrarische cultuur en traditionele kunsten van China.

De geschenken zijn vervaardigd uit materialen zoals messing, canvas en milieuvriendelijk papier. Met technische specificaties variërend van kleine bladwijzers tot grotere canvaswerken, biedt de collectie een diversiteit aan afmetingen en toepassingen die zowel esthetisch als functioneel zijn.

De ontwerptags die door Be Genius Design zijn aangeleverd, zoals 'graan', 'bladwijzer' en 'grafisch', benadrukken de visuele en thematische aspecten van de collectie. Het ontwerpteam, bestaande uit Shangfei Lang, Cheng Zhong, Xiang Ren, Wenhao Shang en onder leiding van instructeurs Xueqing Kong en Youqing Yong, heeft een reeks items gecreëerd die niet alleen praktisch zijn, maar ook de culturele essentie van het museum overbrengen.

De uitdaging voor de ontwerpers lag in het integreren van de graancultuur in illustraties die zowel de architectuur van het museum, de natuurlijke elementen als de traditionele cultuur naadloos combineren. Het was essentieel om een balans te vinden tussen artistieke en praktische aspecten voor culturele geschenken die visueel aantrekkelijk en functioneel zijn in het dagelijks leven. De marktaanpasbaarheid was cruciaal, waarbij het belangrijk was dat de illustratieontwerpen aansloten bij de smaak en vraag van het doelpubliek.

De culturele en creatieve geschenkencollectie voor het Chinese Graanmuseum is een toonbeeld van innovatief design dat traditionele Chinese elementen op een moderne manier interpreteert. Het project, dat in november 2023 in Shenzhen, China, van start ging en in december van datzelfde jaar werd afgerond, is een eerbetoon aan de rijke culturele betekenis van graan. Deze collectie, die zowel artistieke als creatieve kwaliteiten bezit, overweegt praktische bruikbaarheid en verhoogt daarmee de algehele aantrekkingskracht van de geschenken.

De intellectuele eigendomsrechten van deze unieke ontwerpen behoren toe aan Be Genius Design, 2023. De collectie heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Giftware Design in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Be Genius Design
Afbeeldingscredits: Image # 1: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 2: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 3: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 4: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 5: Creator Shangfei Lang, 2023. Video Credits: Zhong Cheng, 2023.
Projectteamleden: Designer: Shangfei Lang: Designer: Cheng Zhong; Designer: Xiang Ren; Designer: Wenhao Shang; Instructor: Xueqing Kong; Instructor: Youqing Yong.
Projectnaam: China Grain Museum
Projectklant: China Grain Museum


China Grain Museum IMG #2
China Grain Museum IMG #3
China Grain Museum IMG #4
China Grain Museum IMG #5
China Grain Museum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp