Solara: Een Nieuwe Generatie Draadloze Stofzuiger

Ontworpen door Yasemin Ulukan, een baanbrekende oplossing voor het moderne huishouden

Met de opkomst van de batterijtechnologie, zijn draadloze stofzuigers een steeds populairdere keuze geworden voor drukke huishoudens. Solara, ontworpen door Yasemin Ulukan, is een krachtige en praktische oplossing die voldoet aan de behoefte aan efficiënte en effectieve reinigingsoplossingen met een high-end uitstraling.

De Solara is een draadloze stofzuiger uitgerust met een 400W BLDC-motor en een 2500 mAh 72Wh 8-cellige batterij. Het maakt gebruik van multi-cyclonische technologie met een drietraps snelheidsaanpassing. Dankzij de eenvoudige druk- en leegmaakknop kan de stofbak van 1,4 liter in enkele seconden worden schoongemaakt. De stofzuiger is uitgerust met een verlichte gemotoriseerde borstel voor tapijt en harde vloeren, evenals aangepaste accessoires. Een parkeerstation met oplaadfunctie biedt een speciale opslagruimte voor de Solara.

Alle kunststof onderdelen van de Solara zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Speciale machines en applicatiegereedschappen zijn ontworpen en geproduceerd voor elk onderdeel voor de toepassing van hot stamping erop. Dit proces, dat door Arnica wordt geïntroduceerd, vereist een hoge mate van knowhow en zal naar verwachting een nieuwe horizon openen in de sector van de kleine huishoudelijke apparaten.

De Solara is ontworpen om eenvoudig en intuïtief te werken, met de nadruk op gemak en gebruiksgemak. De stofbak van 1,4 liter, die een stofcapaciteit van 0,7 liter heeft, bevat een zeer effectieve cyclonische filtratie in 9 stappen en kan zelfs de kleinste deeltjes opvangen, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën. De 28,8 V batterij biedt 45 minuten continue reinigingstijd. Dankzij het vermogen om de stofzuiger van de stok te ontkoppelen, kunt u snel schakelen tussen het reinigen van vloeren, bekleding en andere oppervlakken met aangepaste hulpstukken.

De Solara is ontwikkeld in Istanbul, Turkije, en begon in juni 2021. De serieproductie startte in december 2022. Er zijn verschillende tests en onderzoeken uitgevoerd naar draadloze cyclonische stofzuigers, gericht op het verbeteren van de reinigingservaring voor consumenten door krachtigere, efficiëntere en gebruiksvriendelijkere apparaten te ontwikkelen.

Een van de creatieve uitdagingen van deze draadloze stofzuiger was het creëren van een model dat niet alleen effectief reinigt, maar ook een element van plezier en opwinding toevoegt aan het reinigingsproces, met een strak en stijlvol uiterlijk dat aantrekkelijk is voor consumenten die esthetiek waarderen evenals functionaliteit. Om dit te bereiken, werd hot foiling gebruikt in plaats van plaatmetaal om de kosten-effectiviteit en milieuduurzaamheid te verhogen.

Solara is bekroond met de Zilveren A' Home Appliances Design Award in 2023, een erkenning voor creatieve, professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yasemin Ulukan
Afbeeldingscredits: Yasemin Ulukan
Projectteamleden: Yasemin Ulukan
Projectnaam: Solara
Projectklant: Yasemin Ulukan


Solara IMG #2
Solara IMG #3
Solara IMG #4
Solara IMG #5
Solara IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp