Prachtige Duisternis: Een Ode aan het Zicht

Sanaz Ghafari's Inspirerende Ontwerp van Brillen Geïnspireerd op Traditionele Iraanse Kunst

In een wereld waar design en innovatie hand in hand gaan, brengt Sanaz Ghafari's 'Prachtige Duisternis' een unieke kijk op brillenontwerp. Geïnspireerd door traditionele Iraanse kunst en de veerkracht van mensen die de wereld met één oog bekijken, is dit ontwerp een eerbetoon aan de kracht van het menselijk zicht.

Sanaz Ghafari, een getalenteerde ontwerper, heeft een uniek paar brillen gecreëerd met de naam 'Prachtige Duisternis'. Het ontwerp is geïnspireerd op traditionele Iraanse kunst, maar Ghafari benadrukt dat de ware inspiratie komt van mensen die de wereld met slechts één oog bekijken. Deze mensen, zegt ze, zien de wereld misschien wel dieper en helderder dan degenen die met twee ogen kijken.

Wat 'Prachtige Duisternis' onderscheidt van andere brillenontwerpen, is de boodschap die het uitdraagt. Het is niet zomaar een bril om een schijnbaar blind oog te verbergen; het is een statement dat zelfs met één oog, of zelfs zonder de ogen van het hoofd, de wereld veel helderder, realistischer en mooier kan worden gezien. Het gebruik van goudkleurig metaal zoals messing en gerookt glas draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht van het ontwerp.

Ghafari heeft traditionele Iraanse motieven gebruikt die ze tijdens haar studie aan de Universiteit van Kunst in Isfahan heeft ontworpen. Deze motieven zijn aangepast voor het ontwerp van de zonnebril, die na vele correcties en wijzigingen tot stand is gekomen. Het productieproces is eenvoudig en kan worden uitgevoerd met moderne technologie en eenvoudige apparaten.

De 'Prachtige Duisternis' is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook een diepere betekenis. Het is een eerbetoon aan degenen die, uit liefde voor het leven, tevreden zijn met één oog om de schoonheid van de wereld te zien, of degenen die het hebben opgeofferd in lijn met hun hoge doelen. De schoonheid van dit ontwerp is aan hen opgedragen.

Het project begon in februari 2023 in Isfahan en werd in maart 2023 voltooid. Ghafari heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de patronen en normen van brillenontwerp en Iraanse kunst. Ze heeft ook interviews gehouden met mensen die met één oog leven, om hun wereld beter te begrijpen en te kunnen weergeven in haar ontwerp.

'Prachtige Duisternis' heeft in 2023 de Iron A' Eyewear Design Award gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Ghafari wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sanaz Ghafari
Afbeeldingscredits: Sanaz Ghafari
Projectteamleden: Sanaz Ghafari
Projectnaam: Beautiful Darkness
Projectklant: Sanaz Ghafari


Beautiful Darkness IMG #2
Beautiful Darkness IMG #3
Beautiful Darkness IMG #4
Beautiful Darkness IMG #5
Beautiful Darkness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp