Marina South: Een Meesterwerk in Residentiële Architectuur

De Harmonieuze Symbiose van Binnen en Buiten

Marina South, een residentieel project ontworpen door Eva Wong, belichaamt een nieuwe standaard in luxe wonen met een adembenemend uitzicht op het water en een naadloze integratie van binnen- en buitenruimtes.

Gelegen in het pittoreske Island South, biedt Marina South een unieke woonervaring waarbij de warme zeewind en het panoramische uitzicht op de voorgrond staan. Eva Wong en haar team hebben een ruimte gecreëerd die niet alleen ideaal is voor vermaak, maar ook een elegante en visueel samenhangende atmosfeer uitstraalt door het gebruik van gebogen elementen door het gehele appartement.

De renovatie van Marina South had als doel de bestaande indeling te vereenvoudigen en de natuurlijke lichtinval te maximaliseren. Dit werd bereikt door een ontwerp zonder gangen, waarbij de woon- en eetruimtes vloeiend in elkaar overlopen. Glazen deuren bieden directe toegang tot de terrassen, waardoor binnen- en buitenruimtes naadloos in elkaar overgaan en bewoners optimaal kunnen genieten van de verfrissende zeewind.

Met het oog op stijl en gezondheid zijn in het ontwerp slimme functies geïntegreerd om de hygiëne te bevorderen. In het licht van COVID en de toegenomen gezondheidsbewustzijn, helpt technologie bij het verminderen van virusverspreiding. Zo zijn er aanraakvrije toiletspoelingen en kunnen slimme toiletten, verlichting en airconditioning via mobiele apps worden bediend. Gezien de hoge luchtvochtigheid nabij de kustlijn, zijn duurzame en hygiënische materialen gekozen, zoals schimmelbestendig behang en antimicrobieel laminaat, om bacteriegroei tegen te gaan.

De indeling van het appartement is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de verschillende slaapgewoonten van het cliënteel. Volledige hoogte dubbelglas schuifdeuren scheiden de twee slaapkamers en bieden zowel een scheidingsmogelijkheid als geluidsisolatie 's nachts. Gedurende de dag kunnen de schuifdeuren volledig worden geopend, waardoor de kamers samenvloeien en een flexibele leefruimte ontstaat die zich aanpast aan de behoeften van het paar.

De uitdagingen bij het herontwerpen van de onregelmatig gevormde plattegrond waren aanzienlijk. Het team moest muren, openingen en kamerindelingen herconfigureren om een harmonieuze en efficiënte ruimte te creëren. Bovendien moesten ze strategieën bedenken om natuurlijk licht in alle delen van het appartement te maximaliseren.

Marina South is niet alleen een toonbeeld van esthetiek en functionaliteit, maar ook een bekroond project dat de Iron A' Design Award in 2024 in de wacht heeft gesleept. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eva Wong Architects Ltd.
Afbeeldingscredits: Photographer: Samson Lau
Projectteamleden: Director/ Designer: Eva Wong
Projectnaam: Marina South
Projectklant: Eva Wong Architects Limited


Marina South IMG #2
Marina South IMG #3
Marina South IMG #4
Marina South IMG #5
Marina South IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp