Licht en Schaduw: Een Onderdompelende Ervaring in Luxe

Een Unieke Residentiële Woning Ontworpen door Chiu Chien Wei

Inleiding

Met een ondertoon van luxe als ruimtelijke as, combineert het ontwerp van Chiu Chien Wei de eigenschappen van materialen en maakt gebruik van lichtstralen als medium om de botsing van materialen te ervaren. De slimme verbinding van alle elementen creëert een balans tussen technologie en menselijkheid.

De residentiële woning, genaamd "Licht en Schaduw", is een meesterwerk dat de grenzen tussen kunst en menselijkheid vervaagt. In plaats van massieve muren wordt er gebruik gemaakt van een open indeling, waardoor de diffusie van licht en schaduw onder de metallic textuur mogelijk is. Dit resulteert in een abstracte esthetiek die de zintuigen prikkelt.

Deze unieke woning onderscheidt zich door zijn moderne stijl en lage-chromakleuren. In een vierkante ruimte worden de eigenschappen van materialen op ingenieuze wijze gecombineerd om een harmonieus geheel te creëren. Het resultaat is een interieur dat zowel technologisch geavanceerd als menselijk aanvoelt.

De woning heeft een oppervlakte van ongeveer 139 vierkante meter en bestaat uit een entree, woonkamer, eetkamer, kleedkamer, 1 slaapkamer en 2 badkamers. De indeling is zorgvuldig ontworpen om een optimale stroom en functionaliteit te bieden.

Om de koude sfeer van de ruimte in balans te brengen, is er gekozen voor warm houten vloeren die doorlopen tot aan de houten jaloezieën bij de ramen. Meubels en kleurrijke kussens voegen flexibiliteit en kleur toe aan de ruimte, waardoor een uitnodigende en levendige sfeer ontstaat.

De interactie met het ontwerp van "Licht en Schaduw" is een betoverende ervaring. Bij het betreden van de ruimte wordt u als het ware geleid door het licht, alsof u een mysterieus pad verkent. De natuurlijke verlichting voegt pracht toe aan de donkergekleurde vloer en creëert een schitterend samenspel van licht en schaduw.

De hoofdtelevisiewand is verdeeld en samengesteld uit steenblokken, waarbij het onderste deel wordt omlijst met spiegels om een gevoel van diepte te creëren. De ruwe textuur van de steen geeft de ruimte een rustieke en warme sfeer.

In het bargedeelte wordt een titanium-geplateerde stalen plaat gebruikt als luifel, die verbonden is met het centrale eiland met een inktvlekpatroon onder de lichten. De kroonluchterverlichting lijkt op een meteorenregen in de nachtelijke hemel. Het warme gele licht schijnt op de spiegel en creëert een zachte sluier van mist, samen met de damp van het eten.

Het eetgedeelte en de loungeruimte bevinden zich in de buurt van de muur achter de bank. Er is gekozen voor een open aanpak om de continuïteit van de ruimte te behouden. De strak vormgegeven kasten en grijze spiegels zorgen voor een visueel feest. Bovendien zorgen de ingelegde verlichting voor verfijning en schoonheid in uw huis.

Het ontwerp van "Licht en Schaduw" is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen, waaronder geborsteld staal fineer, ijzeren onderdelen, titanium plaat, natuurstenen bekleding, marmer, geïmporteerde tegels, geïmporteerde stoffen wandbekleding, glas en super slijtvaste vloer.

Deze prachtige residentiële woning is gelegen in Hsinchu City, Taiwan en werd voltooid in september 2020. Het ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die erin zijn verwerkt.

Het ontwerp van "Licht en Schaduw" is een meesterwerk dat de grenzen van de traditionele residentiële architectuur verlegt. Met zijn unieke combinatie van materialen, verfijnde esthetiek en harmonieuze balans tussen technologie en menselijkheid, biedt deze woning een ongeëvenaarde leefomgeving voor degenen die streven naar luxe en stijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHIU CHIEN-WEI
Afbeeldingscredits: NORCONCEPT DESIGN CO., LTD
Projectteamleden: Chiu Chien Wei
Projectnaam: Light and Shadow
Projectklant: CHIU CHIEN-WEI


Light and Shadow IMG #2
Light and Shadow IMG #3
Light and Shadow IMG #4
Light and Shadow IMG #5
Light and Shadow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp