De Dromerige Basis: Een Industrieel Ontwerp met Nostalgische Accenten

Een Ontwerp van Chia Hsin Chi

Inleiding

De Dromerige Basis, ontworpen door Chia Hsin Chi, is een uniek residentieel project dat de perfecte balans vindt tussen een fashionable industriële stijl en nostalgische elementen. Dit ontwerp is ontstaan uit de wens van een jonge klant om een plek te creëren waar hij zijn dromen kan najagen zonder belemmeringen. Met oog voor zowel de wensen van de klant als de principes van Feng Shui, heeft de ontwerper een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Dromerige Basis onderscheidt zich door het gebruik van ruwe industriële elementen, zoals een muur van rode bakstenen in de hoofdslaapkamer. Deze ruwe esthetiek wordt gecombineerd met subtiele nostalgische accenten, zoals het gebruik van een droge doek om de muren te schilderen en een ambiance van nostalgie te creëren. Het resultaat is een unieke ruimte die zowel modern als tijdloos aanvoelt.

Het ontwerpteam heeft veel aandacht besteed aan de technische specificaties van het project. De ruime woonkamer en eetkamer zijn ontworpen om aan de behoeften van de jonge klant te voldoen, terwijl er ook een open studieruimte is gecreëerd voor het bespreken van ideeën met collega's. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de boekenkastdeur die beschrijfbaar is, zodat de jonge regisseur zijn ideeën en gedachten erop kan achterlaten.

De Dromerige Basis is gelegen in het centrum van het Oostelijke District en is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige technologieën en materialen. Het ontwerpteam heeft nauw samengewerkt met experts op het gebied van Feng Shui om ervoor te zorgen dat de ruimte niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook positieve energie bevordert.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren het coördineren van de esthetische verschillen tussen de twee generaties van de klant en het integreren van de adviezen van de Feng Shui-expert. Het respecteren van de ideeën van de klant stond centraal in het ontwerpproces, en het ontwerpteam slaagde erin om een ruimte te creëren die zowel aan de wensen van de klant voldeed als esthetisch en functioneel was.

De Dromerige Basis is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp wordt geprezen om zijn creatieve en ingenieuze aanpak, waarbij het beste van kunst, wetenschap, design en technologie wordt gecombineerd. Het draagt bij aan een verbetering van de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Met De Dromerige Basis heeft Chia Hsin Chi een unieke ruimte gecreëerd waarin de jonge klant zijn dromen kan najagen. Dit industriële ontwerp met nostalgische accenten is een inspirerend voorbeeld van hoe functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan. Het is een ruimte die zowel modern als tijdloos aanvoelt, en die de klant in staat stelt om zijn eigen stempel te drukken op zijn leefomgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chia Hsin Chi, Yunz Interior Design
Afbeeldingscredits: YUNZ INTERIOR DESIGN GROUP
Projectteamleden: Chia-Hsin Chi
Projectnaam: The Dreamer Base
Projectklant: Chia Hsin Chi, Yunz Interior Design


The Dreamer Base IMG #2
The Dreamer Base IMG #3
The Dreamer Base IMG #4
The Dreamer Base IMG #5
The Dreamer Base IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp