DA50 RG: Een Nieuwe Klasse in Enkelmotorige Vliegtuigen

Platinum Winnaar A' Design Award in Luchtvaartontwerp

Diamond Aircraft Industries GmbH zet een nieuwe standaard met de DA50 RG, een toonbeeld van luxe en efficiëntie in de luchtvaart.

De DA50 RG is het resultaat van Diamond Aircraft's streven naar innovatie en voortdurende verbetering. Dit enkelmotorige zuiger vliegtuig is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een technologisch hoogstandje. Het ontwerp, dat voortbouwt op de visie die begon met de DA20, combineert moderne composietconstructie met geavanceerde ontwerptechnologieën. Het doel: het veiligste en meest moderne productassortiment in de algemene luchtvaart creëren.

Wat de DA50 RG onderscheidt, is de ruimtelijke opzet, de luxe uitstraling en de milieuvriendelijkheid. Het toestel is uitgerust met een intrekbaar landingsgestel, een twin turbocharged jet-fueled 300HP motor en de nieuwste avionica. De gestroomlijnde romp van koolstofcomposiet, verrijkt met geavanceerde aerodynamica en de nieuwste passieve veiligheidstechnologie, zorgt voor hoge prestaties en veiligheid.

De productie van de DA50 RG maakt gebruik van koolstofcomposiet en op specifieke plaatsen glasvezelcomposiet om het ontwerp te optimaliseren. Voor bepaalde onderdelen, zoals de structuur van het landingsgestel, worden aluminiumlegeringen en moderne 3D-printmaterialen ingezet. Het glazen cockpit is voorzien van de nieuwste Garmin avionica, wat de DA50 RG tot een van de meest geavanceerde vliegtuigen in zijn klasse maakt.

Technisch gezien biedt de DA50 RG indrukwekkende specificaties: een Continental CD-300 turbocharged motor, een spanwijdte van 13,41 meter en een maximaal bereik van 1,520 kilometer bij optimale vlieghoogte en vermogen. Met vijf zitplaatsen en een maximale nuttige lading van 549 kg is het toestel zowel geschikt voor privévluchten als voor vliegscholen die met moderne dieseltechnologie willen trainen.

De DA50 RG is niet alleen een technisch meesterwerk, maar is ook erkend met de prestigieuze Platinum A' Design Award in 2024, een bewijs van zijn uitzonderlijke ontwerp en bijdrage aan de luchtvaart. Dit vliegtuig, ontwikkeld in Wiener Neustadt, Oostenrijk, en gecertificeerd door EASA in 2020, is klaar om de luchtvaartindustrie te transformeren.

Met de DA50 RG heeft Diamond Aircraft Industries GmbH een nieuwe mijlpaal bereikt in de luchtvaart. Dit toestel is niet alleen een symbool van luxe en efficiëntie, maar ook een stap voorwaarts in de evolutie van de algemene luchtvaart. De DA50 RG is een vliegtuig dat zijn tijd ver vooruit is en de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie verlegt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Diamond Aircraft Industries GmbH
Afbeeldingscredits: All images and videos are owned by Diamond Aircraft Ind. GmbH
Projectteamleden: Diamond Aircraft Industries GmbH
Projectnaam: DA50 RG
Projectklant: Diamond Aircraft Industries GmbH


DA50 RG  IMG #2
DA50 RG  IMG #3
DA50 RG  IMG #4
DA50 RG  IMG #5
DA50 RG  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp