Roger That Inspirationlabs: Een Ontwerp Geïnspireerd door Tragedie

Rebrandt's Ontwerp Brengt Hulde aan een Jonge Ontwerper en Zet Zich In voor Jongeren

Rebrandt's nieuwe ontwerp voor Roger That Inspirationlabs is een eerbetoon aan een jonge ontwerper en een poging om jongeren te helpen. Het ontwerp is gebaseerd op het logo van de overleden ontwerper Rogier Hulst en is bedoeld om de diversiteit en vrijheid van jongeren te symboliseren.

Ruud Winder van Rebrandt heeft een ontwerp gecreëerd dat zowel een eerbetoon is als een hulpmiddel voor jongeren. Het ontwerp is geïnspireerd door Rogier Hulst, een gewaardeerde collega en vriend van het ontwerpteam, die op jonge leeftijd overleed. Zijn moeder richtte Roger That op om andere jongeren de kans te geven onderdak, een luisterend oor en coaching te ontvangen.

Het unieke logo van Rogier, een typische R, vormde de basis voor het ontwerp. Winder creëerde een bloksysteem dat de veelkleurigheid en diversiteit van jongeren vertegenwoordigt. De flexibiliteit van de blokken staat voor de vrijheid van bewegen, een boodschap aan alle (jonge) mensen; voel je vrij om in elke richting te bewegen.

Het ontwerp werd gerealiseerd door middel van printwerk, straatkunst en digitale materialen. Het was een uitdaging om het ontwerp van Rogier van Hulst levend te houden in deze nieuwe identiteit, maar het resultaat is een krachtig symbool dat zowel de herinnering aan Rogier eert als de missie van Roger That ondersteunt.

Roger That Inspirationlabs werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met dit ontwerp heeft Rebrandt een krachtige boodschap gecreëerd die de tragische dood van een jonge ontwerper omzet in een positieve kracht voor verandering. Het is een herinnering aan de impact die design kan hebben, niet alleen op het gebied van esthetiek, maar ook op het gebied van sociale verandering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruud Winder
Afbeeldingscredits: 2023 Ruud Winder - Rebrandt
Projectteamleden: Ruud Winder - Rebrandt
Projectnaam: Rogier That Inspirationlabs
Projectklant: Ruud Winder


Rogier That Inspirationlabs IMG #2
Rogier That Inspirationlabs IMG #3
Rogier That Inspirationlabs IMG #4
Rogier That Inspirationlabs IMG #5
Rogier That Inspirationlabs IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp