Saturn: Een Moderne Kattenmand Gemaakt van Overschotmateriaal

Een Duurzaam Ontwerp van Zhao Yutong

Inleiding

Saturn is een unieke kattenmand met een modern design, ontworpen door Zhao Yutong. Dit innovatieve product maakt gebruik van overschotmateriaal uit de moderne houtverwerkingsindustrie en draagt bij aan duurzaamheid en minimalisering van materiaalverspilling. Met zijn elegante uitstraling en functionaliteit voegt Saturn een vleugje stijl toe aan elke moderne woning.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de overvloed aan materialen die overblijven tijdens de productie van moderne meubels. Hoewel deze materialen van hoge kwaliteit zijn, kunnen ze vanwege hun afmetingen niet opnieuw worden gebruikt. Het ontwerpteam keek naar de vorm van een voetbal en assembleerde het hout tot een regelmatige ronde vorm, geïnspireerd door dit populaire sportartikel.

Wat Saturn onderscheidt van andere kattenmanden is niet alleen zijn duurzame karakter, maar ook zijn functionaliteit. Met afmetingen van 480x409 mm biedt deze kattenmand voldoende ruimte voor een kat om comfortabel te rusten. Het ontwerp maakt gebruik van de assemblagetechniek van voetballen, waarbij driehoeken worden gebruikt om een ronde vorm te creëren. Hierdoor kan het overschotmateriaal efficiënt worden gebruikt en verminderd het afval tijdens het productieproces.

De interactie tussen de kat en zijn eigenaar is ook een belangrijk aspect van het ontwerp. De kat kan de kattenmand betreden via de grote opening, terwijl de eigenaar via de openingen aan beide zijden met de kat kan communiceren. Dit bevordert de band tussen mens en dier en zorgt voor een speelse en gezellige omgeving.

Het ontwerpproces van Saturn begon in maart 2021 in Beijing en werd in november 2021 voltooid in de provincie Henan. Het eindproduct werd tentoongesteld in het Caochangdi Art District in Beijing. Tijdens het ontwerpproces waren er verschillende uitdagingen, zoals het creëren van een comfortabele omgeving voor katten. Daarom is Saturn ontworpen met donkere kleuren om een rustgevende leefruimte te bieden die aansluit bij de natuurlijke behoeften van huisdieren.

De erkenning voor dit unieke ontwerp kwam in de vorm van de Silver A' Design Award in de categorie Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Saturn werd geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en bracht positieve gevoelens van verwondering en bewondering teweeg.

Met Saturn heeft Zhao Yutong een prachtig ontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan duurzaamheid. Door overschotmateriaal te hergebruiken en te transformeren tot een moderne kattenmand, laat dit ontwerp zien dat functionaliteit en stijl hand in hand kunnen gaan. Saturn is een ware blikvanger in elke moderne woning en biedt katten een comfortabele en elegante rustplek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huile Yi
Afbeeldingscredits: Huile Yi
Projectteamleden: Zhao Yutong
Projectnaam: Saturn
Projectklant: Huile Yi


Saturn IMG #2
Saturn IMG #3
Saturn IMG #4
Saturn IMG #5
Saturn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp