Repawpose: Innovatief Hergebruik van Kleding in Huisdierenbedden

Shibing Yang transformeert afgedankte kleding tot comfortabele huisdierenbedden

In een tijd waarin duurzaamheid en upcycling steeds belangrijker worden, introduceert ontwerper Shibing Yang een innovatief concept voor huisdierenbedden genaamd Repawpose. Dit ontwerp maakt gebruik van oude kleding om een vertrouwde rustplek voor huisdieren te creëren.

Repawpose is meer dan een gewoon huisdierenbed; het is een designstatement dat de relatie tussen huisdieren en hun eigenaars versterkt. Shibing Yang heeft een unieke benadering gekozen door de liefde van huisdieren voor de geur van hun baasje te integreren in het ontwerp. De inspiratie voor Repawpose kwam voort uit de observatie dat huisdieren graag op de kleding van hun eigenaars liggen, omdat de geur hen een veilig en comfortabel gevoel geeft.

Het ontwerp van Repawpose is gebaseerd op de kunst van papier vouwen, waarbij tweedimensionale vormen transformeren in driedimensionale objecten. Het bed is een hoes zonder vulling, waarin de gebruiker oude kleding kan plaatsen en deze kan vouwen tot een komvormig bed met omarmende randen. Het bed is beschikbaar in verschillende stoffen voor verschillende seizoenen en regio's, en biedt meerdere kleuropties die passen bij diverse interieurstijlen en persoonlijke voorkeuren.

De technologie achter de realisatie van Repawpose is afgestemd op verschillende klimaten. Voor koudere regio's is er een variant met imitatiebont, terwijl voor warmere regio's een mix van polyester en katoen wordt gebruikt. Aan de binnenkant van het bed zorgt een 3 mm dikke vilten bodem voor voldoende structurele stevigheid wanneer het bed in de driedimensionale vorm wordt gevouwen.

De afmetingen van het Repawpose bed zijn 650 mm x 520 mm x 220 mm, en het maakt gebruik van materialen zoals T/C gemengde stof, imitatiebont en vilt. Deze combinatie van materialen zorgt niet alleen voor comfort, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van het product.

De interactie met het Repawpose bed is eenvoudig en intuïtief. Gebruikers openen de rits aan de buitenrand van de hoes, plaatsen hun oude kleding erin, sluiten de rits, bevestigen de "manchetten" aan de rand van de "onderzoom" en gebruiken de twee knopen aan de "lagere zoom" om de manchetten vast te zetten. Dit proces maakt het voor huisdieren gemakkelijker om vertrouwd te raken met hun nieuwe rustplek.

Repawpose is het resultaat van een ontwerpproject dat in september 2023 van start ging en in oktober 2023 werd afgerond. Het onderzoek achter dit ontwerp richtte zich op het hergebruik van kleding als onderdeel van het product, waarbij de essentiële waarde van de stof - zijn zachtheid, rekbaarheid en vervormbaarheid - werd benut. De ontdekking dat de geur en feromonen op kleding huisdieren aantrekken, leidde tot de ontwikkeling van dit duurzame en geliefde huisdierenbed.

Repawpose is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie 'Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award' in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een erkenning voor het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Shibing Yang
Projectnaam: Repawpose
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Repawpose IMG #2
Repawpose IMG #3
Repawpose IMG #4
Repawpose IMG #5
Repawpose IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp