Revolutionaire JK9 Sync: De Toekomst van Hondentuigen

Ontmoet het slimme hondentuig dat stadsleven veiliger maakt

In een wereld waar technologie en design samenkomen, introduceert het team van Alberto Vasquez, Istvan Vincze en Gyula Sebo de JK9 Sync, een slim hondentuig dat de manier waarop we onze viervoeters begeleiden in de stedelijke jungle herdefinieert.

De ontwikkeling van de JK9 Sync is ingegeven door de vraag hoe de toekomst van stedelijke hondenwandelingen eruit zal zien. Het ontwerp maakt gebruik van geavanceerde materialen en technologieën om het leven in de stad voor honden niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler te maken. De Sync onderscheidt zich door zijn ademende, high-tech breimateriaal dat zorgt voor een ultra-ergonomische pasvorm en extreme treksterkte voor controle.

De geïntegreerde hardware van het tuig biedt nauwkeurige geolocatie om uw hond terug te vinden mocht deze verdwalen. De verborgen LED-verlichting schakelt automatisch in als het donker wordt, terwijl ingebouwde bewegingssensoren het activiteitsniveau van uw hond bijhouden en signaleren wanneer dit onder de gezonde grens daalt.

De realisatie van de JK9 Sync was mogelijk dankzij de ontwikkeling van 3D-breitechnologie, waarbij normale polyesterdraden en ultrasterke thermo-draden worden gecombineerd in een speciaal breipatroon. Dit maakt duurzame 3D-vorming mogelijk door stoom- en persprocessen, wat resulteert in een naadloze unibody constructie die perfect aansluit op het lichaam van de hond.

De bijbehorende app stelt gebruikers in staat om belangrijke functies zoals geolocatie, verlichting en levensstijl te beheren. De GPS volgt de positie van de hond nauwkeurig tot op 10 meter en kan tot twee weken lang de locatie bijhouden. De bewegingssensoren detecteren of uw huisdier staat, zit, speelt of snuffelt, en houden het activiteitsniveau bij, waardoor u gewaarschuwd wordt als dit onder de gezonde norm valt.

De kernontwikkeling van de JK9 Sync vond plaats tussen 2019 en 2021 in Boedapest, Hongarije, gevolgd door een tweejarige test- en DMF-sessie. Onderzoek naar de toekomst van stedelijk hondenbezit en de toepassing van interspecies design voor hondentuigontwikkeling stonden centraal. De grootste uitdaging was het voldoen aan de complexe behoeften van zowel honden als hun menselijke begeleiders in een stedelijke omgeving die oorspronkelijk niet voor dieren is ontworpen.

De JK9 Sync, bekroond met de Gouden A' Design Award in de categorie Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award in 2024, is een toonbeeld van innovatie die de veiligheid en het comfort van stadsleven met honden naar een hoger niveau tilt. Dit product is niet alleen een stap vooruit in de wereld van huisdieraccessoires, maar ook een sprong voorwaarts in de relatie tussen mens en dier in de stedelijke context.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alberto Vasquez
Afbeeldingscredits: JK9 / Tamás Szigeti
Projectteamleden: Alberto Vasquez István Vincze Gyula Sebő Gergely Kozma Pál Jelli Emese Forgács
Projectnaam: JK9 Sync
Projectklant: Julius-K9


JK9 Sync IMG #2
JK9 Sync IMG #3
JK9 Sync IMG #4
JK9 Sync IMG #5
JK9 Sync IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp